Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 грудня 2017 р.

Відмінності приватної управляючої компанії від комунальних ЖЕКів розглянули сьогодні у Чернігівській міській раді


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні, 12 грудня, на розширеній нараді у Чернігівській міській раді відбулося завершення звіту про результати роботи у поточному році ТОВ «Майас Сілтумс».

Два тижні тому Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко директору ТОВ «Майас Сілтумс» поставив завдання: підготувати інформацію, з якої можна було б дізнатися про ефективність та відмінність приватного підприємства, яке займається обслуговуванням будинків, споруд та прибудинкових територій, від комунальних ЖЕКів.

Чернігівський міський голова після заслуховування доповіді зазначив:

- Це складна ділянка для роботи, стан будинків надзвичайно запущений і площа маленька. Якщо бути відвертим, то моя оцінка між «твердою трійкою» та «четвіркою з мінусом». Тобто робота не провалена – це факт. Наскільки об’єктивно можна зробити її кращою, залежно від того ресурсу, який фактично є, і від тарифу, я думаю, що це неможливо.

Можливо ще зробити більшими початкові інвестиції, спробувати збільшити площі обслуговування та проконтролювати підприємство. «Плюс» у тому, що це є конкурент та загроза для ЖЕКів. Якщо «Майас Сілтумс» працюватиме краще, тоді стане фактом, що приватне підприємство ефективніше, ніж комунальні.

Керівники ЖЕКів повинні розуміти, що сьогодні єдина запорука майбутнього – це якість робіт, конкуренція між собою та за того, хто кращий, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Як відомо, у Чернігові першою приватною управляючою компанією визначено ТОВ «Майас Сілтумс». Директор цього підприємства Сергій Мінін під час доповіді пояснив, що перша відмінність управляючої компанії полягає в наявності інвестиційних коштів. З 1 грудня 2016 року компанія розпочала свою діяльність у сфері надання комунальних послуг з початковим обсягом інвестицій 1 500 000 гривень, які були спрямовані на закупівлю необхідного обладнання та техніки (700 тис. грн) та виконання поточних ремонтів (800 тис. грн).

Друга відмінність – можливість виконання поточних ремонтів за рахунок інвестиційних коштів. У 2018 році компанія планує виконувати поточні ремонти наперед, не очікуючи надходжень оплати за послуги від населення, а виходячи з першочергових потреб будинків та їх мешканців. Так уже почали робити у поточному році в будинках за наступними адресами:

- вул. Д. Самоквасова, 10 (на виконання поточного ремонту нараховано за тарифом 33950 грн, фактично виконано ремонт на суму 65982 грн, тобто перевиконання складає 32032 грн);

- вул. Текстильників, 15а (на виконання поточного ремонту нараховано за тарифом 13068 грн, фактично виконано ремонт на суму 79152 грн, тобто перевиконання складає 66084 грн);

- вул. Івана Мазепи, 68-а (на виконання поточного ремонту нараховано за тарифом 19196 грн, фактично виконано ремонт на суму 37716 грн, тобто перевиконання складає 18520 грн).

Всього у 2017 році таким чином відремонтовано 28 будинків, а загальний обсяг перевиконання по них становить 383 886 грн.

Для виконання завдання щодо поточних ремонтів на 2018 рік компанією були складені побудинкові плани виконання робіт та заплановано виконати роботи на загальну суму 2 632 000 грн. При цьому, як зазначив Сергій Мінін, діючий тариф передбачає на ці роботи 2 214 854 грн.

Ще однією відмінністю є робота, яка проводиться серед населення щодо створення ОСББ. У 2017 році компанія "Майас Сілтумс" вже уклала угоду на обслуговування створеного ОСББ "Текстильник-35".

У 2018 році щотижнево проводитимуться особисті зустрічі з мешканцями з приводу консультування щодо створення ОСББ. Також буде проводитися особистий прийом мешканців юристом та економістом компанії для надання безкоштовних консультацій з приводу розрахунків, роз’яснення прав мешканців у житлово-комунальній сфері та стосовно переваг ОСББ.

Крім того, компанія постійно проводить інформування мешканців про свої наміри та результати виконання робіт через Інтернет та соціальні мережі.


Читайте також:

Директор ТОВ «Майас Сілтумс» доповів про роботу підприємства

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!