Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 грудня 2017 р.

У Чернігові привітали військових з нагоди Дня Збройних Сил України

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Сьогодні, 4 грудня, в Чернігові з нагоди Дня Збройних Сил України відбулися урочисті заходи за участю керівництва міста та області.

День Збройних Сил України - це свято, яке поєднує українські військові традиції від княжих і козацьких часів до сьогоднішніх, коли солдати та офіцери ЗСУ й інших військових формувань виконують найважливішу місію - захищають суверенітет і незалежність нашої держави від агресора. Традиційно щороку День Збройних Сил України відзначається 6 грудня. За 26 років свого існування Збройні Сили України стали провідною частиною оборонного сектору країни та довели свою спроможність якісно виконувати покладені на них завдання.

Урочистості розпочалися із церемонії покладання квітів у сквері ім. М. М. Попудренка до меморіальної стели загиблим в зоні АТО військовослужбовцям Чернігівщини та братської могили воїнів, що загинули в роки Другої світової війни у боях за Чернігів. Керівництво міста та області, військові, представники силових структур та ветеранських організацій, учасники АТО, а також громадськість міста Хвилиною Мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих за свободу і незалежність України. Салютна група військової частини А2622 здійснила військовий салют.

Після цього всі учасники пройшли до Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, де відбулися урочисті збори та святковий концерт.

Від імені Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка учасників зібрання привітав його заступник Олександр Ломако. Він зазначив, що українське військо, як і війська будь-якого народу, завжди було атрибутом державності - як Прапор, Гімн та Герб.

- Українська армія, створена у грудні 1991 року, є одним із символів нашої держави. Ми знаємо різні періоди нашої історії: часів Київської Русі чи українського козацтва, коли українське військо боялися у всій Європі, бо воно дійсно було одним із найбільш потужних на нашому континенті, - сказав Олександр Ломако. – У 1991 році одним із перших рішень української держави після референдуму, річницю якого ми відзначали 1 грудня, було створення нашого війська. Але, на жаль, справжнє українське військо, загартоване боями на Сході України, з’явилося лише протягом останніх років. І сьогодні ми дійсно можемо сказати, що у нас є достатньо підстав і приводів для того, щоб пишатися нашим військом, вважати українських воїнів - справжніми захисниками України.

Заступник міського голови привітав усіх присутніх у залі та тих бійців, які на даний час знаходяться на Сході України, зі святом української армії. Він висловив слова співчуття та підтримки всім сім’ям загиблих під час виконання військових завдань в АТО. Також побажав всім військовослужбовцям мирного неба, міцного здоров’я, затишку у кожній родині.


Зі сцени театру військових також привітали командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України – начальник Чернігівського гарнізону генерал-майор Володимир Кравченко, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко.

 

За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня Збройних Сил України військовослужбовці отримали державні відзнаки, почесні грамоти і відзнаки облдержадміністрації, обласної та міської ради.

За сумлінну службу в ім'я незалежної України Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– полковник КУЗЬМІНСЬКИЙ Віктор Петрович, начальник мобілізаційного відділу – заступник начальника управління персоналу військової частини А4583;

– старший лейтенант КОЖЕМ’ЯКО Наталія Михайлівна, помічник командира частини – начальник фінансово-економічної служби військової частини А2622;

– старший солдат АКУЛЕНКО Марія Іванівна, старший оператор відділення радіорозвідки військової частини А1783;

– старший лейтенант ДАШКОВСЬКА Анастасія Володимирівна.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– підполковнику ПІДЛІСНОМУ Анатолію Вікторовичу, начальнику інформаційно-аналітичного відділення управління персоналу військової частини А4583;

– майору ГЕРГЕЛЮ Ігорю Романовичу, заступнику командира військової частини А2984 по роботі з особовим складом;

– старшому сержанту ДЯДЮСЮ Олександру Анатолійовичу, артисту другої категорії військового оркестру військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України;

– молодшому сержанту САПІЖЕНКУ В’ячеславу Івановичу, командиру автомобільного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення військової частини А4218.













Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!