Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 жовтня 2017 р.

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 24-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Сьогодні, 13 жовтня, погоджувальна рада затвердила перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд двадцять четвертої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання. 

На розгляд депутатів пропонується 24 питання, підготовлених структурними підрозділами міської ради. Про це на початку засідання повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Протягом наступного тижня проходитимуть засідання постійних комісій міської ради, під час яких всі питання порядку денного будуть вивчатися більш детально.

    При розгляді порядку денного депутати акцентували увагу на питанні «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста Чернігова та коштів підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста».У проекті цього рішення пропонується збільшити розмір кошторисної заробітної плати працівникам робітничих професій при визначенні вартості об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста.

У депутатів виникло запитання стосовно обґрунтованості збільшення заробітної плати робітникам до 5600 грн.

Цю ситуацію Владислав Атрошенко прокоментував так:

- Нормальним було б збільшення приблизно до 6500 грн, це відповідало б середній заробітній платі будівельників. Враховуючи, що є підсобні працівники з заробітною платою на рівні 4500 - 5000  грн. А фахівці високої кваліфікації на будівництвах сьогодні працюють за заробітну плату від 8000 до 12000 грн. 

Він нагадав, що ринок праці в Україні зараз відчуває дефіцит підготовлених робітничих кадрів через трудову міграцію її можливо зупинити тільки достатньою заробітною платою. Не виключено, що в 2018 році цю заробітну плату треба буде піднімати ще: адже з таким її рівнем фахових будівельників найняти неможливо.

Пленарне засідання 24-ї сесії відбудеться 26 жовтня 2017 року о 10-й годині в залі засідань міської ради (вул. Магістратська, 7).

Більш детально з розпорядженням міського голови про скликання 24-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання, порядком денним та графіком засідань постійних депутатських комісій можна ознайомитися на офіційному веб-порталі міської ради в рубриках "Нормативні документи" і  "Актуально". 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!