Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 жовтня 2017 р.

Чернігів піднявся в рейтингу інвестиційної ефективності міст України


Фото № 1

За підсумками IІ кварталу 2017 року Чернігів посів 19–ту сходинку в рейтингу інвестиційної ефективності міст України, який складається рейтинговим агентством «Євро-Рейтинг». Загальна оцінка інвестиційної ефективності Чернігова склала 148 балів, що відповідає середньому рівню (ineD). У порівнянні з результатами І кварталу 2017 року (131 бал) місто піднялося на чотири позиції.

Такий же середній рівень мають українські міста: Харків, Черкаси, Житомир та Миколаїв.

Мета рейтингу інвестиційної ефективності - визначити, який результат від залучення інвестицій отримав той чи інший регіон.

Дослідження проводяться щоквартально по 22 обласних центрах України, без Сєвєродонецька та Краматорська і по 8 містах обласного значення: Олександрія, Бердичів, Біла Церква, Дрогобич, Ізмаїл, Кам'янське, Каховка, Кременчук. Підсумковий рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції та будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги).

Крім того, результати дослідження дозволяють оцінити інвестиційну привабливість міста - через зростання або зниження інвестиційної активності, а також є непрямою оцінкою ефективності діяльності місцевої влади по реалізації своїх соціально-економічних функцій.

 




Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!