Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 жовтня 2017 р.

Владислав Атрошенко: Зношеність підземних мереж у містах - "міна уповільненої дії"


Фото № 1

Сьогодні на розширеній нараді з керівниками всіх міських служб, яка відбувається в Чернігівській міській раді щотижня, міський голова назвав зношеність практично всіх видів мереж в українських містах одною з основних їхніх небезпек. Щоб ця проблема згодом не призвела до колапсу, її потрібно вирішувати зараз.  Але в цьому містам потрібна підтримка держави:

-         На мій суб’єктивний погляд, Україна сьогодні має 4 загрози: це стрімкий захід у зовнішнє управління, це скорочення народжуваності, це трудова міграція і це стан мереж у містах. І четверта загроза є не меншою, аніж три попередні.

Це не складно порахувати на прикладі Чернігова, який по своїй проблематиці з мережами не є унікальним в Україні. Ми маємо 546 км мереж холодної води. З них десь 350 потрібно було замінити ще 20 років тому. Якщо це робити зараз, то на заміну цих мереж потрібно більше двох мільярдів гривень. Інший приклад: доріг загального значення в нас 400 км, і з яких 350, давайте говорити про це відверто, в неналежному стані. Не кажучи вже про організацію тротуарів, організацію підпірних стінок тощо. Це проблема чи ні?

Я нічого не політизую, це на 100% господарська діяльність. І я хочу, щоби нас, міських голів, почули. Сьогодні, по моїх оцінках, навіть після збільшення міських бюджетів ми об’єктивно маємо лише від 5 до 10% від кількості коштів, потрібних на якісне вирішення всіх цих проблем, - сказав Владислав Атрошенко.


Докладний матеріал про хід цієї наради, на якій звітував директор КП "Чернігівводоканал", зараз готується.



Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!