Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 жовтня 2017 р.

Великий проект «Термомодернізація будівель бюджетних закладів м. Чернігова» пройшов третій етап відбору на участь у державній програмі


Фото № 1

Чернігівський муніципальний проект з термомодернізації великої кількості будівель бюджетної сфери, який місто планує реалізувати за кошти пільгового кредиту ЄІБ, успішно пройшов три етапи відбору. Всього разом з ним - 22 проекти з усієї України.

Про це повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на своєму офіційному сайті. Там докладно розповідається й про суть і процедуру відбору.

Над тим, щоби стати одним із міст, де реалізується спільна з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) державна Програма розвитку муніципальної інфраструктури України, Чернігів працює вже тривалий час. Заявка і проект подавалися в лютому 2016 року.  Тоді претендентів було 66, а загальна вартість поданих ними проектів перевищувала 1,3 млрд Євро.

У чернігівському проекті  «Термомодернізація будівель бюджетних закладів м. Чернігова» заплановано термомодернізацію 17 закладів бюджетної сфери міста (9 шкіл, 7 садочків та денний стаціонар міської дитячої поліклініки №2), встановлення сонячних колекторів у трьох садочках та заміну вікон на енергоефективні і впровадження локальної припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією у п’яти школах.

Тобто загальний обсяг на порядок більший, ніж у будь-якому з термореноваційних проектів, втілених у Чернігові раніше.

У результаті реалізації проекту має відбутися скорочення споживання цими закладами тепла на 54,3%, електроенергії – на 26%, гарячої води – на 32%, викидів СО2 – на 47%. Річна економія – 20 млн грн/рік, термін окупності – 11,1 років.

Вартість цього проекту – 8 млн Євро. ЄІБ надає кредит на 20 років під 1,31% з пільговим періодом до 5 років.

 

 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!