Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 березня 2021 р.

У Чернігові посилюють протиепідемічні заходи. Що забороняється?

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 березня в Чернігові прийняла рішення посилити протиепідемічні заходи додатково до тих, що передбачені для помаранчевого рівня епідемічної безпеки, заборонивши на території міста з 0 годин 27 березня по 24 годину 11 квітня:

  • Приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності.
  • Відвідування спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, якщо там не забезпечено  10 кв.м. площі приміщення на 1 особу.
  • Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів.
  • Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) з 22.00 до 7.00 наступної доби, крім адресної доставки замовлень, замовлень на винос.
  • Приймання відвідувачів в кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць.
  • Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, в тому числі закладів спеціальної середньої освіти, крім закладів дошкільної освіти та учнів 1 – 4 класів закладів загальної середньої освіти.

Підрозділи поліції, національної гвардії, КП «Муніципальна варта», представники Держпродспоживслужби в Чернігові в межах компетенції мають забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням вищезазначених обмежень.

Як уточнив у коментарі журналістам керівник міського управління освіти Василь Білогура, відповідно до цього рішення комісії дистанційне навчання у школярів 5-11 класів почнеться з понеділка, 29 березня.

Як вже повідомлялося сьогодні, в міських комунальних лікарнях Чернігова хворими з діагнозом ковід заповнено 71,6% від виділеного ліжкового фонду. Осіб, які перебувають зараз на кисневій підтримці – 144, плюс 6 пацієнтів на ШВЛ (а всього ліжок, які забезпечені киснем, у нас 338, що складає 78,6% від загального ковідного фонду). Завантаженість ліжок хворими, які потребують кисневої підтримки, складає 44,4%. Є тенденція до щоденного зростання кількості хворих, завантаженості госпітальних ліжок і потреби в кисні. Найближчим часом може виникнути перевантаження медичної системи. І це змушує органи влади приймати рішення щодо посилення обмежувальних заходів.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!