Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 травня 2018 р.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються Дочірнім підприємством «Соціально – побутове управління» ПАТ «Чернігівоблбуд»

Повідомлення про намір  здійснити  зміну діючих тарифів на послуги з утримання  будинків  і  споруд  та прибудинкових територій, що надаються  Дочірнім підприємством «Соціально – побутове управління»  ПАТ  «Чернігівоблбуд»

Керуючись п.2.4 «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік  житлово – комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», затвердженого наказом Міністерства  регіонального розвитку  будівництва та житлово – комунального господарства України від 30.07.2012 року №390 (зі змінами),   ДП «СПУ» ПАТ «Чернігівоблбуд» доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити  зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

 Діючі  тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій були встановлені рішенням виконавчого комітету Чернігівської  міської ради  від 15.03.2018року №120.

Необхідність встановлення нових тарифів на послуги  викликана наступними причинами:

1. З 10.06.2018 року вводиться в дію новий Закон України  «Про  житлово – комунальні послуги». Згідно  з цим Законом послуга поводження з  побутовими відходами є окремою комунальною послугою і, відповідно, не може входити до складу тарифу на послуги з утримання будинків і споруд  та прибудинкових територій. Отже, виникла необхідність внесення  змін до Переліку  і періодичності виконання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, виключивши з нього послуги з вивезення побутових відходів, та проведення перерахунку тарифу.

2. Відповідно до планових розрахунків, збільшується вартість технічного обслуговування ліфтів, яке здійснює ПАТ «ОТІС». Ріст витрат в середньому 25%.

3. 19 лютого 2018 року Міністерством соціальної політики України зареєстровані  зміни та доповнення  до Галузевої угоди  між Мінрегіонбудом, Об*єднанням організацій роботодавців та ЦК профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки. Відповідно до цих змін збільшується мінімальна тарифна ставка робітника 1 розряду за рахунок збільшення коефіцієнту, що застосовується до прожиткового мінімуму працездатної особи з 120% до 140%. Крім цього, змінений коефіцієнт співвідношень мінімальної тарифної ставки основного робітника за видами робіт з 1,39 на 1,46,змінені та доповнені інші коефіцієнти. Таким чином, середній темп зростання заробітної плати  основних робітників становив 123%.

4. Постановою КМУ  від 15.11.2017 року №870 внесені зміни до Порядку формування тарифів, зокрема запроваджено  поняття «плановий період» - період тривалістю 12 місяців, на який  здійснюється формування тарифів на послуги. Так, як тариф планується  встановити з 01.05.2018 року, плановий період для ДП  «СПУ» ПАТ «Чернігівоблбуд» - з 01.05.2018 року по 01.05.2019 року, а отже при формуванні тарифів врахований середній пожиточний мінімум на цей період в розмірі 1861,17грн.

5. На підставі  побудинкового  обліку фактичних  витрат визначено середньомісячне побудинкове споживання електроенергії на освітлення місць загального користування та роботу ліфтів і розраховані ціни на послуги з освітлення МЗК  й електропостачання  ліфтів у залежності від споживання електроенергії кожним житловим будинком.

6. Враховуючи  плани Міністерства фінансів України  монетизувати субсидії (на начальному етапі саме  для послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), підприємство повинно отримати кошти в розмірі 100% від мешканців, а отже значно зросте відсоток банку за проведення цих операцій (сьогодні підприємство отримує від населення 50-60% коштів, решта – субсидії).

 

Розрахунки проектів нових тарифів виконані з дотриманням  вимог Порядку формування  тарифів, затвердженого постановою КМУ №869 від 01.06.2011 року. Тарифи визначено окремо за кожним будинком  залежно  від запланованого  обсягу, періодичності робіт  та технічних характеристик будинку. В розрахунках враховано необхідність  забезпечення  мінімальної заробітної плати  на рівні 3723 грн., ЄСВ – 22%, тариф на електроенергію – 1,68 грн. за Квт/год., планова рентабельність – 5%, єдиний податок – 5%.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних  та  юридичних осіб  приймаються в письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дня опублікування повідомлення про наміри здійснити зміну тарифів за адресами:

 

Управління економічного розвитку

міста Чернігівської міської ради

 

14000, м.Чернігів

вул.Магістратська,7

тел.675-198

Управління житлово- комунального

господарства Чернігівської міської ради

14000, м.Чернігів

вул.Реміснича,19

тел.4-31-89

ДП «Соціально – побутове управління» ПАТ «Чернігівоблбуд»

14014, м.Чернігів

вул.Толстого,138-а

тел.645-246

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!