Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 березня 2018 р.

Заява комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради про екологічні наслідки діяльності при проведені реконструкції мереж

Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради з метою забезпечення надійної та безаварійної роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення в м. Чернігові планує виконати в 2018 році реконструкцію водопроводу по вулиці Героїв Чорнобиля від проспекту Миру до перехрестя вулиць 77-ої Гвардійської Дивізії та Київської та реконструкцію самопливного каналізаційного колектору по вулиці Героїв Чорнобиля від будинку №3 до перехрестя з вулицею Юрія Мезенцева.

В процесі здійснення реконструкції мереж на стан навколишнього природного середовища  будуть впливати викиди забруднюючих речовин в атмосферу, стічні води, тверді відходи. Викид забруднюючих речовин відбуватиметься за рахунок роботи двигунів будівельної та автомобільної техніки, зайнятої в процесі реконструкції. Основні речовини, які надходитимуть в атмосферне повітря:азоту діоксид, вуглецю оксид, вуглеводні насичені, речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, сірки діоксид, сажа, бенз(а)пірен, а також парникові гази - діоксиду вуглецю, метан, азоту(1) оксиду (N2O).

Об'єкти реконструкції, які розташовані в прибережній смузі річки Стрижень, при експлуатації не порушуватимуть її режиму.

Будівельне сміття буде вивозитися на полігон твердих побутових відходів.

Соціально-економічна необхідність реконструкції об'єктів шляхом виконання заміни зношеного водопровідного трубопроводу та каналізаційного колектору націлена на поліпшення якості послуг з водозабезпечення та водовідведення.

Ступінь впливу на компоненти навколишнього середовища, на підставі виконаних розрахунків та за умови повного дотримання прийнятих проектних рішень, визначено як незначний. Максимальні очікувані рівні забруднюючих речовин в приземному шарі атмосфери на межі прилеглої житлової забудови (з урахуванням фонових концентрацій) не перевищуватимуть встановлених гранично-допустимих концентрацій для населених пунктів.

Адміністрація КП «Чернігівводоканал» гарантує виконання заходів з охорони навколишнього природного середовища, передбачених проектними рішеннями, у відповідності з вимогами екологічної безпеки на всіх етапах реконструкції мереж.

 


Адміністрація КП «Чернігівводоканал»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!