Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 серпня 2017 р.

ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ДІЯЛЬНОСТІ

Дані про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення.

Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради з метою забезпечення надійної роботи самопливного каналізаційного колектору планує в 2017 - 2018 роках проведення робіт з реконструкції каналізаційного дюкеру через річку Стрижень в районі каналізаційної насосної станції № 1 по вул. Пушкіна, 1 а в м. Чернігів. 

Суттєві фактори, що впливають на стан навколишнього середовища.

· Водне середовище – Річка Стрижень – водотік ІІ категорії, який належить до басейну р. Десна. ПЗС винесена в натуру. Об’єкти, запропоновані даним робочим проектом в прибережній смузі, при експлуатації не порушують її режим.

·  Ґрунти – зняття та рекультивація рослинного шару ґрунту (280 м3) з майданчика реконструкції каналізаційного дюкеру.

· Рослинний та тваринний світ – на початку будівництва передбачено зведення зелених насаджень, кількість яких визначено Актом обстеження КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради – 13 шт;

· Компенсація за відновлювальну вартість – 13397,07 гривень.

Втрати водних біоресурсів при розчищенні річки формуються за рахунок втрати кормової бази та складають у натуральному виразі 1,011 т (у вартісному – 44,448 тис. грн.), кошти будуть витрачені для компенсації збитків згідно чинного законодавства.

· Повітряне середовище - вплив на атмосферне повітря здійснюється під час проведення робіт з реконструкції каналізаційного дюкеру при роботі ґрунторозробних механізмів (екскаватор, бульдозер, земснаряд). Максимальні концентрації забруднюючих речовин не перевищують гранично допустимої концентрації (1,0 ГДК).

Відходи та поводження з ними – будівельне сміття та побутові відходи вивозяться на полігон твердих побутових відходів.

Після завершення робіт із реконструкції каналізаційного дюкеру тимчасові греблі розбираються в повному об’ємі. Ґрунт від розбирання гребель складується в тимчасові відвали та вивозиться  на полігон ТПВ «Масани».

 Вжиті заходи щодо інформування громадськості про плановану діяльність - публікація Заяви про екологічні наслідки діяльності у засобах масової інформації.

Зобов'язання замовника щодо здійснення проектних рішень у відповідності з нормами і правилами охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об'єкта проектованої діяльності: Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради  гарантує  виконання заходів по охороні   навколишнього природного середовища передбачених робочим проектом на всіх стадіях будівництва та експлуатації.

 

 

Комунальне підприємство «Чернігівводоканал»                                                          ТОВ «Водпроект-Чернігів»
       Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!