Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 липня 2017 р.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються приватним підприємством «Техкомсервіс»

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів

на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються приватним підприємством

«Техкомсервіс»

Керуючись п.2.4 «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012р. №390, приватне підприємство «Техкомсервіс» доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Діючі  тарифи  на послуги  з утримання  будинків  і споруд  та  прибудинкових територій були встановлені рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 20.05.2016 року № 193. За цей час значно зросла собівартість надання послуг з причин, які не залежать від підприємства. Так, зросли витрати на оплату праці в зв’язку зі збільшенням на державному рівні розміру прожиткового мінімуму з 01.05.2017 до 1684 грн/міс та встановлення гарантованого мінімального розміру заробітної плати в розмірі 3200 грн; також зріс на 70% тариф на електропостачання з 0.99 грн. за кВт-год до 1,68 грн. за кВт-год. Крім того, зросла вартість будівельних матеріалів та інших матеріальних ресурсів (інструмент, інвентар, спецодяг, запчастини), зросла вартість паливно-мастильних матеріалів (до 25%). Також зростає вартість вивезення твердих побутових відходів на 32%.

Враховуючи вищевикладене, для забезпечення необхідного обсягу та якості послуг виникла необхідність у перегляді тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Розрахунки проектів нових тарифів виконані з дотриманням вимог Порядку формування тарифів, затвердженого постановою КМУ №869 від 01.06.2011. Тарифи визначено окремо за кожним будинком залежно від запланованого обсягу,  періодичності робіт та технічних характеристик будинку. В розрахунках враховано прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 1684 грн, із забезпеченням мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн, ЄСВ – 22%, тариф на електроенергію – 1,68 грн. за кВт-год, планова рентабельність – 5%, ПДВ – 20%.

Перелік послуг на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і їх вартість в розрізі кожного будинку, що планується встановити, наведені у Додатку №1.

Зауваження та пропозиції приймаються в письмовому вигляді протягом 15 днів з моменту офіційного повідомлення про наміри здійснити зміну діючих тарифів за адресою: м.Чернігів, вул. 1 Травня, 171.

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!