Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 жовтня 2016 р.

Фонд досліджень та допомоги приватному сектору (FASEP)


 

FASEP «Дослідження»  – фінансування надається для проведення техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) або технічної допомоги.

Умови:

Об’єкт – послуги з реалізації проектів розвитку, а саме:

- Проведення технічно-економічного обгрунтування, складання попередніх проектів, написання проектного завдання;

- Технічна підтримка підготовки та реалізації проектів.

Проекти, що можуть фінансуватися: Проекти інфраструктури в рамках стратегій розвитку, що реалізуються органами місцевої влади, та до яких можуть залучатися французькі підприємства (виробники обладнання, інженери, розробники, тощо).

Сектори: громадський транспорт (трамваї, метро, потяги, аеропорти), охорона навколишнього середовища (питна вода, очищення каналізаційних відходів, управління водними ресурсами, твердими відходами, проекти, передбачені Кіотським протоколом), енергетика (зокрема, відновлювана енергетика та підвищення енергоефективності), охорона здоров’я, агропромисловість та іригація.

Бенефіціари: державні органи (центральний уряд, регіональна та міська влада, технічні агенції).

Принципи фінансування: на реалізацію проектів може залучатися додаткове фінансування від міжнародних та регіональних фінансових установ (Світовий банк, ЄІБ, ЄБРР, інші) та за умови координації із Французькою Агенцією розвитку. До фінансування можуть також долучатися місцеві підприємства та/або бенефіціар.

Обов’язкова умова – 85% оплачуваних послуг за рахунок гранту мають становити послуги французьких підприємств (інженерні бюро, бюро досліджень, тощо)

Сума: 150 тис. – 600 тис. євро

FASEP «Зелена інновація» – фінансування надається на реалізацію інноваційних проектів, пов’язаних із охороною навколишнього середовища, та проектів сталого розвитку.

Умови:

Об’єкт – пілотні проекти «зелених» та інноваційних технологій з метою демонстрації ефективності технології та її відповідності пріоритетним потребам розвитку.

Проекти, що можуть фінансуватися: Проекти інфраструктури в рамках стратегій розвитку, що реалізуються органами місцевої влади, та до яких можуть бути використанні французькі «зелені» та інноваційні технології. Запропоноване рішення має бути інноваційним по відношенню до реалій країни та її розвитку у відповідній галузі.

Бенефіціари: державні органи (центральний уряд, регіональна та міська влада, технічні агенції).

Принципи фінансування: на реалізацію проектів може залучатися додаткове фінансування від міжнародних та регіональних фінансових установ (Світовий банк, ЄІБ, ЄБРР, інші) та за умови координації із Французькою Агенцією розвитку. До фінансування можуть також долучатися місцеві підприємства та/або бенефіціар.

Сума: 150 тис. – 600 тис. євро (виключно на реалізацію пілотного проекту, а не на розробку інновацій)

Процедура отримання фінансування від FASEP (триває близько 4 місяців):

- Зацікавлена компанія подає заявку на фінансування проекту з його коротким описом до міністерства економіки та фінансів Франції, де проводиться аналіз проекту з точки зору його перспективності для французького підприємництва. Також враховується наявність фінансування на реалізацію проекту після завершення ТЕО.

- Заявка розглядається на міжміністерському засіданні за поданням міністерства економіки та фінансів Франції.

- У випадку погодження заявки, компанія-заявник надає до міністерства економіки та фінансів Франції досьє проекту: офіційний лист від української сторони, запланований кошторис проекту, листи підтримки від інших французьких компаній цієї галузі щодо перспективності цього проекту для сектору, а також інші документи залежно від проекту.

- Досьє розглядається на міжміністерському засіданні за поданням міністерства економіки та фінансів франції де приймається остаточне рішення щодо надання фінансування чи відмови.

Країна-бенефіціар може також звернутися до міністерства економіки та фінансів Франції з пропозиціями проектів, які потребують фінансування. В свою чергу міністерство передасть пропозиції французьким підприємствам, які можуть бути потенційно зацікавлені в реалізації проекту.

Deadline – постійно діюча.

Детальніше http://www.economie.gouv.fr/

За більш детальною інформацією звертайтеся до Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації за тел. (0462) 675-651, 675-016.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!