Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 листопада 2016 р.

Що треба знати про подання звітності з ЄСВ за допомогою Єдиного вікна подання електронної звітності

Що треба знати про подання звітності з ЄСВ за допомогою Єдиного вікна подання електронної звітності


Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на те, що починаючи з 01 липня 2016 року звіти з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - Звіт) за звітні періоди 2016 року подаються платниками єдиного внеску до контролюючих органів за формою згідно з Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - Порядок), який затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 11.04.2016 року № 441)

Звітність щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування подається і приймається за допомогою спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності"» (далі – Єдине вікно) до пакету, який являє собою набір XML файлів. Сформований XML файл основного документу пакету містить посилання на всі створені таблиці, і, відповідно, в усіх таблицях є посилання на основний документ.

Єдине вікно після отримання пакету, здійснює його розшифрування, перевірку електронних цифрових підписів і цілісність пакета, виконує перевірку відповідності встановленим форматом і формує квитанцію про одержання електронного документа - Квитанція №1. Далі Єдине вікно направляє Квитанцію № 1 страхувальнику.

Користувачам слід мати на увазі те, що Квитанція №1 формується до кожного файлу в пакеті звітності. Тобто, в імені Квитанції №1 буде вказуватися код таблиці, для якої призначена квитанція. Якщо хоча б одна з таблиць пакета має негативну Квитанцію №1, то весь пакет звіту вважається неприйнятим!

Далі пакет звітності ЄСВ передається для обробки до системи Державної фіскальної служби України (далі - ДФС). Тут звіт проходить другий етап перевірок і якщо обробка невдала, то звіт до Пенсійного фонду України (далі – ПФУ) не надсилається - система ДФС формує негативну квитанцію № 2, яку Єдине вікно надсилає страхувальнику. У разі проходження звіту ЄСВ перевірок, на рівні системи ДФС пакет звіту архівується і передається до ПФУ.

ПФУ здійснює остаточну перевірку звітів ЄСВ, за результатами цих контролів формується Квитанція №2, яка передається до системи ДФС. Система ДФС формує узагальнюючу Квитанцію №2, яка за допомогою Єдиного вікна надсилається страхувальнику.

          Слід зазначити, що Квитанція №2 формується для пакета звітності в цілому. Тобто, в імені Квитанції №2 відзначатиметься код основного документа пакета. Квитанція №2 з результатами обробки кріпиться до всіх таблиць звіту.

          Нагадуємо, що електронні формати Звіту розміщенні на офіційному веб - порталі ДФС у розділі «Електронна звітність». З питань, що виникають під час подання звітності через Єдине вікно подання електронної звітності пропонуємо звертатися до відділу інформаційних технологій Чернігівської ОДПІ за телефоном: (0462) 65-28-88, або завітати до Центру обслуговування платників інспекції за адресою: вул. Кирпоноса, 28, м. Чернігів.

 Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!