Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 листопада 2016 р.

Новації державного регулювання виробництва і обігу підакцизних товарів

Новації державного регулювання  виробництва і обігу підакцизних товарів


Чернігівська ОДПІ інформує платників акцизного податку: 13.10.2016 року набрав чинності Закон України від 20 вересня 2016 року № 1534-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного (не придбаного) виноматеріалу» (далі - Закон № 1534-VIII).

Як пояснив завідувач сектору контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Микола Руденок, Законом № 1534-VIII визначено, що суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Поряд з цим податківець повідомив про те, що у жовтні поточного року до бюджету надійшло 9,3 млн грн. акцизного податку.

З оновленим текстом Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» можна ознайомитися, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua). 

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!