Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 вересня 2016 р.

Нові ставки акцизного податку при ввезенні вживаного транспорту

Нові ставки акцизного податку при ввезенні вживаного транспорту



З 1 серпня цього року набув чинності Закон України від 31.05.2016 року № 1389-VIII «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів», яким внесено зміни до Податкового кодексу України  (далі – Кодекс) та зніжено ставки акцизного податку.

Зокрема, згідно з п. 15 підрозд. 5 розд. ХХ Кодексу тимчасово, до 31 грудня 2018 року, зменшено ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися, та класифікуються у товарній позиції 8703 згідно з УКТЗЕД, крім автомобілів, зокрема, що ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.

Таким чином, за умови виконання вимог, встановлених п. 15 підрозд. 5 розд. ХХ Кодексу, суб’єкт господарювання при ввезенні на митну територію України для вільного обігу транспортного засобу, що використовувався, може застосовувати знижені ставки акцизного податку.

Слід зазначити, що знижені ставки акцизного податку поширюються тільки на вживані автомобілі з датою випуску після 1 січня 2010 року. Для виробників автомобілів та імпортерів старих (з датою випуску до 2010 року) ставки акцизного податку не змінилися.

При цьому до внесення змін до класифікатора звільнень від сплати митних платежів при ввезенні товарів на митну територію України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2012 № 1011, при митному оформленні легкових автомобілів, що використовувалися, за ставками акцизного податку, встановленими п. 15 підрозд. 5 розд. XX ПКУ, у графі 36 митної декларації зазначається код пільги з оподаткування товару акцизним податком «172».

З метою ознайомлення з цим та іншими роз’ясненнями з питань застосування податкового, митного та іншого законодавства Чернігівська ОДПІ пропонує суб’єктам господарювання та громадянам скористатися інформаційно-довідковими послугами ДФС на офіційному веб - порталі відомства за адресою http://zir.sfs.gov.ua.

 Чернігівська ОДПІ


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!