Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 лютого 2019 р.

Депутат «Нашого краю» взяла участь в обласній конференції щодо гендерної рівності

Депутат «Нашого краю» взяла участь в обласній конференції щодо гендерної рівності

Депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Наталія Хольченкова взяла участь у XII Обласній науково-практичній конференції  «Імплементація гендерної рівності у реформу децентралізації в області». Захід, що пройшов в обласному центрі, був організований Спілкою жінок Чернігівщини та департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, іншими установами й організаціями.

На сьогодні Чернігівська область – серед лідерів створення об’єднаних територіальних громад в Україні. Цей процес активно підтримують і представники політичної партії «Наш край». У регіоні вже створено 45 ОТГ, третину з них очолюють саме жінки. Тож, тема гендерної рівності є актуальною у процесі децентралізації не лише на місцевому, регіональному, а й всеукраїнському рівнях. Крім того, на думку організаторів конференції, питання гендерної рівності – це питання дотримання основоположних прав людини. У науково-практичній конференції взяли участь представниці 12 ОТГ Чернігівщини, а також науковці і громадські активісти.

Депутат від «Нашого краю» представила на конференції гендерний портрет Чернігівської міської ради. На думку Наталія Хольченкової, запровадження гендерних квот у списках політичних партій має позитивний ефект та дозволило успішним жінкам, які мають авторитет у громаді, працювати над вирішенням актуальних і важливих питань.

Загалом, у рамках конференції «Імплементація гендерної рівності у реформу децентралізації в області» відбулося обговорення актуальних питань посилення політичної, економічної та соціальної участі жінок на місцевому і регіональному рівнях.

        



Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!