Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 лютого 2019 р.

«Наш край» підтримав звернення щодо компенсації чернігівцям під час опалювального сезону

«Наш край» підтримав звернення щодо компенсації чернігівцям під час опалювального сезону

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до Президента України та уряду щодо компенсаційних заходів з допомоги чернігівцям під час опалювального сезону. Відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міської ради.

Згідно з документом, у січні у Чернігові вартість послуг теплопостачання зросла з 1504,22 грн /Гкал до 1737,61 грн /Гкал у ПАТ «Облтеплокомуненерго» та з 1445,94 грн /Гкал до 1598,94 грн /Гкал - у КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова». Разом з тим, після внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій кількість домогосподарств, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, в обласному центрі Чернігівщини різко скоротилася (на 45% - 47%).

Враховуючи збільшення фінансового навантаження на населення через зростання тарифів та зменшення кількості отримувачів субсидії, заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги суттєво збільшилася, досягши у теплопостачальних підприємств майже 200 млн грн на 1 січня цього року.

Як наслідок неплатежів, підприємства житлово-комунальної сфери відчувають нестачу обігових коштів, що у підсумку, негативно впливає на виконання ними функцій із життєзабезпечення міста. В умовах недостатності обігових коштів і наявності заборгованості за газ, теплопостачальні підприємства мають проблеми щодо здійснення своєчасних розрахунків за енергоносії і воду, сплати податків та виплати заробітної плати працівникам.

На думку депутатів міськради, забезпечення соціального захисту населення, налагодження стабільної роботи підприємств галузі житлово-комунального господарства та недопущення зростання соціальної напруги потребують залучення усіх можливих важелів впливу, як на місцевому, так і на державному рівні.

Тому депутати звернулися до центральних органів влади розглянути можливість запровадження компенсаційних заходів за рахунок коштів державного бюджету для допомоги мешканцям м. Чернігова в оплаті житлово-комунальних послуг під час опалювального сезону.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!