Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 листопада 2018 р.

«Наш край» наголошує на необхідності збалансованості міського бюджету Чернігова на 2019 рік

Депутати Чернігівської міської ради схвалили бюджет міста на 2019 рік. Відповідне рішення затверджено сьогодні під час чергової сесії міської ради. Депутати фракції «Наш край» проголосували «за» рішення про міський бюджет-2019.

Згідно з документом, доходи міського бюджету міста Чернігова наступного року з урахуванням міжбюджетних трансфертів визначені  у сумі 3,5 млрд грн. Такий же розмір мають і видатки міського бюджету Чернігова наступного року. Профіцит бюджету становить 623 млн грн.

Депутат міської ради від партії «Наш край», експерт з фінансових питань Віктор Бистров під час обговорення документу вказав, що у бюджеті має бути більший баланс між капітальними видатками міста, розвитком сфери ЖКГ і соціальним захистом, зарплатами працівників бюджетної сфери. Він уточнив, що динаміка зростання доходів міського бюджету, порівняно з попереднім роком становить плюс 18%, однак зростання різних галузей Чернігова відбувається нерівномірно. Як приклад, видатки на освіту зростають на 14% за рахунок власних надходжень, та на майже 22% за рахунок державної субвенції, а видатки на ЖКГ на 30%, у той час бюджет розвитку зріс майже удвічі. Найменше зростають видатки в охороні здоров’я на харчування, медикаменти, інсулін та цукрозамінники – всього на 7,4%.

Віктор Бистров також підкреслив, що у міському бюджеті не передбачені достатні кошти на добудову дитсадка у мікрорайоні Масани, вирішення проблеми відселених мешканців гуртожитку на вул. Попудренка, 16, де кілька років тому обвалилася стіна. 

"Також ми повинні приділяти більше уваги сферам освіти і охорони здоров'я", - наголосив депутат.

Під час спілкування з журналістами Віктор Бистров зауважив, що залишається проблема із надбавками за престижність праці вчителям, поки що вони виплачуються на рівні 5%, тоді як в інших містах та районах Чернігівщини – на рівні 20%. 

«У Чернігові також можуть надбавки вчителям виплачуватися у такому розмірі, але відстоювати це питання необхідно разом – освітянам, депутатам, профспілкам», - підкреслив Віктор Бистров.

Відповідно до пояснювальної записки до рішення, найбільшу суму коштів у 2019 році у Чернігові планується спрямувати на розвиток та утримання галузі освіти – 1 млрд грн (й тому числі на утримання 5 професійно-технічних закладів), на охорону здоров'я передбачено 416 млн грн, на ЖКГ – 271 млн грн, соціальний захист і соціальне забезпечення чернігівців – 107 млн грн. Значно менші витрати передбачені на спорт та культуру. Так, на розвиток фізкультури і спорти в бюджеті Чернігова виділено 40 млн грн, на культуру – понад 30 млн грн.



Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!