Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 листопада 2018 р.

У Чернігові «Наш край» пропонує збільшити надходження до міського бюджету

У Чернігові «Наш край» запропонував додаткове джерело надходжень до міського бюджету. Депутат міськради від «Нашого краю» Віктор Бистров вніс на розгляд сесії міської ради питання про звернення до центральних органів влади щодо зарахування до місцевих бюджетів адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Як пояснив Віктор Бистров, упродовж 2008-2009 років 50% адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, що накладаються уповноваженими органами, зараховувалися до складу доходів державного бюджету, інші 50% – до  складу доходів місцевих бюджетів. Однак у 2009 році Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», відповідно до яких з переліку доходів місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів (стаття 64), виключено пункт стосовно зарахування до місцевих бюджетів 50% надходжень адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього рух. Внаслідок цих змін, втрати бюджету міста щорічно складають майже 3 млн. грн.

«Тому ми просимо внести зміни до Бюджетного кодексу України, а саме: повернути у перелік доходів місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надходження адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Ми розуміємо, що збільшення дохідної частини сприятиме зростання і видаткової, а це розвиток міста, його комфорт і добробут чернігівців», - підкреслив Віктор Бистров.

Питання, ініційоване «Нашим краєм», внесено на розгляд чергової сесії Чернігівської міськради, що відбудеться 29 листопада. Депутати «Нашого краю» сподіваються на підтримку колег з інших фракцій.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!