Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 жовтня 2018 р.

У Чернігові "Наш край" - за збереження пільгових ставок податків для підприємців – фізичних осіб

У Чернігові "Наш край" - за збереження пільгових ставок податків для підприємців – фізичних осіб

Фракція політичної партії «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримала внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 січня 2015 року «Про місцеві податки», що передбачає збереження на попередньому рівні ставок податків для підприємців. Відповідний документ схвалений під час чергової сесії міської ради.

Схвалене рішення передбачає збереження фіксованої ставкиєдиного податку з розрахунку на календарний місяць на рівні 18% розміру мінімальної заробітної плати для підприємців другої групи єдиного податку. Хоча з 1 січня 2019 року для другої групи платників єдиного податку фіксована ставка мала би становити 20%.

Враховуючи звернення депутатів міської ради та підприємців міста щодо зниження розміру єдиного податку для другої групи платників спрощеної системи оподаткування та з огляду на фінансові можливості міського бюджету міста Чернігова, ставку податку для фізичних осіб - підприємців, що займаються роздрібною торгівлею з лотків і на ринках, збережено на рівні – 10% розміру мінімальної заробітної плати.

 «Ми розуміємо, що зростання податків одразу позначиться на зростанні цін, а це аж ніяк не покращить купівельну спроможність наших людей. Тому це рішення схвалено, як в інтересах місцевих підприємців, так і всіх чернігівців», - прокоментував депутат міської ради від партії «Наш край» Віктор Бистров.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!