Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 травня 2018 р.

«Наш край» закликає посилити контроль за підготовкою дитячих оздоровчих закладів

«Наш край» закликає посилити контроль за підготовкою дитячих оздоровчих закладів   

Українська влада за роки незалежності так і не спромоглася збудувати сучасну мережу безпечних закладів для дитячого оздоровлення та відпочинку. Сьогодні більша частина інфраструктури для відпочинку й оздоровлення дітей або приватизована, або розграбована, або перепрофільована. При цьому влада, маючи необхідні органи, реально не контролює якість дитячого відпочинку та оздоровлення.

Більшість дитячих закладів взимку знаходилися у законсервованому стані. Із наближенням літа пансіонати і табори починають готуватись до прийому дітей. Власники приводять приміщення в належний стан, роблять косметичний ремонт, підфарбовують, реконструюють – готують інфраструктуру. Хто і як це робить – нікому невідомо. Стан пожежної та медичної безпеки – теж невідомий.

Напередодні літніх канікул Верховна Рада має заслухати урядовців щодо готовності системи відпочинку дітей працювати безпечно та якісно. Результати розслідування в одеському таборі «Вікторія» продемонстрували, що ніхто із чиновників будь-якого рангу не був притягнутий до відповідальності. Ми вимагаємо, щоб під кожним документом щодо безпеки дитячих закладів підписувалися чиновники найвищих посад, а не вихователі. Міністр має нести не тільки політичну, а й кримінальну відповідальність за збереження здоров’я українських дітей.

Партія «Наш край» закликає владу посилити контроль та прийом готовності дитячих закладів відпочинку усіх форм власності.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!