Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 квітня 2018 р.

«Наш край» підтримав звернення щодо підвищення зарплат працівникам «швидкої»

«Наш край» підтримав звернення щодо підвищення зарплат працівникам «швидкої»

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо запобігання знищенню в країні системи екстреної медичної допомоги і збільшення оплати праці її працівників. Як повідомила депутат міськради від «Нашого краю», головний лікар міської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова, у документі також йдеться про збільшення медичної субвенції місту з державного бюджету.

Адже незважаючи на реформу у цій сфері, яка розпочалася 5 років тому із прийняттям закону України "Про екстрену медичну допомогу", стан матеріально-технічного оснащення не зазнав суттєвого покращення, а рівень оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги взагалі знизився. У більшості центрів екстреної медичної допомоги 60-70% санітарного транспорту та медичного обладнання, яким вони укомплектовані, є застарілим та підлягає заміні. Крім того, хронічне недофінансування призвело до дефіциту кадрів.

Водночас, наявний фонд заробітної плати для працівників системи екстреної медичної допомоги не дозволяє забезпечити їм виплату встановлених законодавством надбавок та інших фінансових заохочень у повному обсязі відповідно до законодавства, через дефіцит коштів, які щорічно виділяються державою на ці цілі.

"Ми сьогодні спостерігаємо ситуацію, коли лікар-інтерн, випускниця медичного коледжу і простий робітник (двірник, сторож, прибиральник тощо) отримують практично однакову заробітну плату, тобто мінімальну. Така ситуація не лише принижує гідність кваліфікованих лікарів, але й є загрожує знищенням цієї системи в цілому", - підкреслила Ганна Якубова.

Вона наголосила, що у зверненні міськрада попросила парламент та уряд збільшити медичну субвенції для забезпечення у повному обсязі потреб фонду оплати праці для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,  а також здійснювати фінансування цієї сфери за окремою бюджетною програмою (в межах медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам). А ще – внести зміни до постанови КМУ щодо встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери – медичних працівників, які сьогодні перебувають на межі виживання.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!