Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 вересня 2017 р.

«Наш край» у Чернігівській міськраді домігся муніципальних виплат у розмірі 5-20 тис. усім родинам із новонародженими

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді домоглася збільшення розміру муніципальних виплат, які отримуватимуть родини із новонародженими дітьми в обласному центрі. Запропонований на розгляд депутатів текст програми підтримки народжуваності у Чернігові на 2017-2022  роки містив положення про виплату допомоги на народження тільки третьої дитини у родині спочатку у розмірі 5 тис. грн, а потім був збільшений до 10 тис. грн.

Під час розгляду цього питання сьогодні на сесії міської ради депутат від "Нашого краю" Володимир Коваленко запропонував надавати допомогу в іншому розмірі та всім чернігівським родинам, у яких з’явилися на світ діти. Зокрема, при народженні першої дитини - 5 тис. грн, другої - 10 тис. грн, третьої - 20 тис.грн. Він підкреслив, що Кіптівська ОТГ на Чернігівщині виплачує за народження кожної дитини у громаді допомогу у розмірі 20 тис. грн. Цю правку до програми підтримали всі депутати Чернігівської міської ради. Між тим, у тексті програми залишився пункт про створення спеціальної комісії, яка визначатиме, які родини отримуватимуть цю допомогу.

За словами депутата від «Нашого краю» Віктора Бистрова, програма підтримки народжуваності у Чернігові приймалася десять років тому, але тоді не мала фінансового ресурсу і не фінансувалася. Нині місто має можливості виплачувати муніципальну допомогу усім родинам із новонародженими. Віктор Бистров зауважив, що Чернігів у цій сфері є чи не єдиним обласним центром, де запроваджено такі муніципальні виплати. «Усі, хто народився у День міста, вже можуть претендувати на допомогу, якщо хоча б один із батьків зареєстрований у Чернігові», - наголосив Віктор Бистров.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!