Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 серпня 2017 р.

Огляд сесії Чернігівської міськради від «Нашого краю»

Незважаючи на літню спеку та період відпусток, сесія Чернігівської міської ради розглянула низку важливих для жителів міста питань. Фракція «Наш край» принципово голосувала лише за ті рішення, що мають конструктивне значення для розвитку обласного центру Чернігівщини.

Насамперед, затверджено зміни до комплексної цільової програми розвитку ЖКГ міста Чернігова на 2017-2020 роки, до програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова, програми відновлення дитячих ігрових і спортивних майданчиків. Під час розгляду змін до програми ЖКГ керівник фракції «Наш край» Олександр Соколов попросив уточнення щодо спрямування майже 9 млн грн на реконструкцію міського пляжу «Золотий берег», адже пляж передано в оренду приватному підприємцю. Міський голова запевнив, що кошти виділяють на спорудження спортивних об’єктів – футбольного поля, волейбольного майданчика тощо, і цими об’єктами чернігівці зможуть користуватися безкоштовно.

Всього депутати внесли зміни до міського бюджету на 120 млн грн. Найбільші суми спрямовано на ремонт доріг, проведення реконструкцій у дитячих садках та школах, лікарнях. За зверненням депутата міськради Ганни Якубової виділено кошти на придбання обладнання для дитячої поліклініки №2. Зокрема, йдеться про відновлення соляної кімнати для дітей із захворюваннями органів дихання й алергіями та придбання фіброгастроскопа.

За пропозицією «Нашого краю» з розгляду сесії були зняті питання про створення у міській раді управління праці та передачу цих повноважень від районних рад. Секретар міської ради Максим Черненок пояснив, що у парламенті відповідний законопроект розглянутий у першому читанні, тому доречніше виносити це питання на затвердження після його законодавчого узгодження.

Також фракція «Наш край» підтримала присвоєння звань «Почесний громадянин міста Чернігова»директору Чернігівського обласного центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів Василю Пасічнику (за видатні заслуги в галузях охорони здоров'я та соціального захисту) та викладачу Чернігівського національного педагогічного університету імені Шевченка Олександру Норову  (за видатні заслуги у галузі культури, виховання та освіти – посмертно).

За зверненням депутата від «Нашого краю» Віктора Бистрова дано доручення профільному заступнику міського голови щодо вивчення питання із встановленням лічильників у багатоквартирних будинках, які перебувають у зоні обслуговування ПАТ «Облтеплокомуненерго». Коментуючи рішення сесії, Віктор Бистров озвучив, що багато робіт у місті нині виконуються із порушеннями чинного законодавства, адже їх порядок не відповідає необхідній процедурі і зараз має вигляд: «роботи – проекти – виділення коштів». Хоча виділятися кошти мають під готові проекти, а потім виконуватися роботи. «Для містян головне, якщо щось будуються, то гроші мають витрачатися ефективно. Якщо будується за кошти міського бюджету, то чернігівці повинні користуватися цими об’єктами безкоштовно», - наголосив депутат від «Нашого краю».

Завдяки принциповій позиції фракції «Наш край» не було підтримано земельне питання по садівничому товариству «Грім-Віра», що містить високі корупційні ризики.


Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!