Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 липня 2017 р.

«Теплі кредити» - можливість для громадян підвищити енергоефективність свого житла, - депутат «Нашого краю»

«Теплі кредити» - реальна можливість для громадян підвищити енергоефективність свого житла. У цьому переконаний депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край», директор ТОВ «Фірма «МЖК – Сервіс» Ігор Желдак.

За його словами, урядова програма є дієвою для ОСББ і фізичних осіб, однак уряд має вже сьогодні прискорити усі необхідні процедури, щоб «теплі кредити» була надані людям у найкоротші терміни. Окрім того, слід вже зараз розпочати розробку програми на наступний рік з урахуванням прорахунків.

У лютому цього року уряд відновив дію урядової програми з енергоефективності. Державні банки «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» та «Приватбанк» почали давати «теплі» кредити для ОСББ\ЖБК і фізичних осіб. Усього було виділено 432 млн. грн. для кредитування на придбання котлів та енергоефективного обладнання.

Але починаючи з травня, державні банки припинили видавати «теплі» кредити. Виявилося, що в уряді знову не прорахували реальні потреби в заходах  з енергоефективності та, як завжди, не вистачило грошей. Пауза тривала понад два найгарячіші місяці, які потрібні для підготовки до опалювального сезону. Після чисельних звернень та нагадувань уряд спромігся запустити програму енергоефективності знов з додатковими можливостями.

12 липня уряд прийняв рішення додатково виділити гроші на фінансування програм з енергоефективності. Фінансування державної програми збільшено на 300 млн. грн.

 «Фінансування подібних державних програм – це підтримка об’єднань громадян, які намагаються заощаджувати на енергоресурсах та раціонально їх використовувати», - зазначив Ігор Желдак.


Прес-служба Чернігівської обласної організації «НАШ КРАЙ»

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!