Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 лютого 2017 р.

Жителі Мени за підтримки «Нашого краю» відсвяткували Масляну

У місті Мена на Чернігівщині в останню неділю лютого за підтримки «Нашого краю» відродили святкування Масляної.

Ініціатором проведення свята виступив голова Менської районної ради Олександр Мисник. Він зазначив, що понад 10 років Масляну у Мені масовими народними гуляннями не відзначали. А цього року виникла ідея відродити одне із улюблених свят для місцевих мешканців. «Я вдячний, що ініціативу районної влади підтримали керівники багатьох територіальних громад і господарств району, місцеві підприємці. Наші традиції слід підтримувати і розвивати», - наголосив О.Мисник.

Підтримав відродження свята і привітав менян та гостей міста народний депутат України Валерій Давиденко. Також відвідали свято депутати Чернігівської обласної ради Григорій Данько (почесний громадянин Чернігівської області), Сергій Нужняк, депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді.

Жителі Мени та гості міста проводжали зиму і зустрічали весну на місцевому стадіоні, де розташували сцену, святкову торгівлю, намети підприємців, і як годиться  - чучело зими. Організатори подбали про розваги на різні вподобання для дітей і дорослих. Кілька годин тривала концертна програма за участю аматорських творчих колективів Менщини. Для дітей організовано було катання на конях. Проводилися різноманітні спортивні та жартівливі конкурси. Серед представників малого і середнього бізнесу, які надали подарунки на святкування Масляної у Мені, - підприємець Володимир Булавка, керівник Менської районної організації ПП «Наш край».

І звичайно не обійшлося без млинців. А їх господині з територіальних громад Менського району пропонували на усілякий смак – гречані, крохмальні, на дріжджах з картоплею, на сироватці тощо.

Також родзинкою свята стала лотерея, кошти від якої організатори спрямували на лікування хворих дітей. Упродовж свята було зібрано майже 20 тис. гривень.

Жителі Менщини були задоволені масовим народним гулянням та дякували організаторам свята. Ініціативу О.Мисника підтримала всі села майбутньої Менської об’єднаної територіальної громади. «Тільки спільними зусиллями ми дамо новий поштовх розбудові Менської об’єднаної територіальної громади та зростанню добробуту кожного жителя Менщини», - говорили люди, залишаючи свято.

 

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!