Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 червня 2018 р.

Рішення виконкому "Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років"



УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

м. Чернігів

7 червня  2018 року                                                                                                             №  243


Про підготовку міського комунального
господарства до роботи в осінньо-зимовий
період 2018 – 2019 років

 

Керуючись підпунктом 1 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою своєчасної і якісної підготовки міського житлово-комунального господарства та забезпечення життєдіяльності міста до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років, виконавчий комітет Чернігівської міської ради вирішив:

1. Взяти до відома інформацію начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Куца Я. В. про плани підготовки міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років.

2. Затвердити: 

2.1. План заходів щодо підготовки житлового фонду, об’єктів комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років, що додається.

2.2. Склад міського оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років, що додається.

3. До 1 жовтня 2018 року керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: «Чернігівводоканал» (Малявко С. М.),  «АТП – 2528» (Волок Р. В.), «Чернігівське тролейбусне управління» (Лавренюк Д. О.), «Деснянське» (Пригара В. В.), «Новозаводське»  (Морський В. І.), «ЖЕК-10» (Воробей С. О.), «ЖЕК-13» (Прищеп В. М.); іншим надавачам послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителям багатоквартирних будинків, головам правлінь ОСББ; управлінням Чернігівської міської ради: освіти (Білогура В. О.), охорони здоров’я (Кухар В. В.), культури та туризму (Шевчук О. І.):

3.1. Забезпечити готовність мереж водо-, теплопостачання і водовідведення житлових будинків та виробничих приміщень, закладів освіти, охорони здоров’я, культури до роботи в зимових умовах.

3.2. Вжити необхідних заходів щодо погашення заборгованості відповідними установами за спожиті газ, електроенергію, послуги водо-, теплопостачання, водовідведення та забезпечити оплату їхнього поточного споживання в повному обсязі.

4. До 1 жовтня 2018 року керівникам публічних акціонерних товариств: «Облтеплокомуненерго» (Геращенко В. М.), «Чернігівгаз»         (Ярова А. А.), комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова» (Щербина О. Ю.), приватного підприємства «Спеціальна енергетична компанія» (Козлов В. О.), Чернігівських міських електричних мереж (Кузнєцов О. В.) забезпечити готовність орендованих теплових, електричних, газових мереж, котелень, теплопунктів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Чернігова, до роботи в зимових умовах.

5. Комунальному підприємству «Міськсвітло» Чернігівської міської ради (Николенко В. М.) забезпечити готовність електричних мереж зовнішнього освітлення, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Чернігова, до роботи в зимових умовах.

6. Комунальним підприємствам Чернігівської міської ради: «Деснянське» (Пригара В. В.), «Новозаводське» (Морський В. І.), «ЖЕК-10» (Воробей С. О.), «ЖЕК-13» (Прищеп В. М.), «АТП-2528» (Волок Р. В.), «Зеленбуд» (Старіков Р. М.), «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» (Куліш В. М.) забезпечити необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, запасних частин та піщано-соляної суміші на цей період, відповідно до діючих технічних нормативів для зимового прибирання міста.

7.  Керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: «Деснянське» (Пригара В. В.), «Новозаводське» (Морський В. І.), «ЖЕК-10» (Воробей С. О.), «ЖЕК-13» (Прищеп В. М.); іншим надавачам послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителям багатоквартирних будинків, головам правлінь ОСББ забезпечити виконання поточного ремонту внутрішніх систем опалення, гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення (щитових), опалювальних печей, покрівель житлових будинків, відповідно до графіків поточного ремонту підприємств на 2018 рік.

8. Керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: «Міськсвітло» (Николенко В М.), «Чернігівводоканал» (Малявко С. М.); «АТП-2528» (Волок Р. В.); публічних акціонерних товариств: «Облтеплокомуненерго» (Геращенко В. М.), «Чернігівгаз» (Ярова А. А.); комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова» (Щербина О. Ю.), приватного підприємства «Спеціальна енергетична компанія» (Козлов В. О.), Чернігівських міських електричних мереж (Кузнєцов О. В.), Чернігівської філії публічного акціонерного товариства «Укртелеком» (Коптель І. Г.):

8.1. Привести колодязі на інженерних мережах, що знаходяться у їхньому підпорядкуванні, у належний стан згідно з Державним стандартом України 3587-97, затвердженим і введеним в дію наказом Держстандарту України від 31 липня 1997 року № 441.

8.2. До 1 жовтня 2018 року забезпечити відновлення асфальтобетонного покриття вулиць, тротуарів та зелених зон у місцях проведення аварійних ремонтно-відновлювальних робіт. Контроль за завершенням робіт та прийом робіт з відновлення здійснювати комунальним підприємствам Чернігівської міської ради: «Зеленбуд» (Старіков Р. М.), «Муніципальна варта» (Хрустицький В. А.).

9. Керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради «Міськсвітло» (Николенко В М.) та «Чернігівське тролейбусне управління» (Лавренюк Д. О.), «Чернігівських міських електричних мереж» (Кузнєцов О. В) забезпечити розчистку зелених насаджень в охоронних зонах повітряних електричних ліній та у місцях проходження контактних мереж.

10. До 1 жовтня 2018 року керівникам: публічного акціонерного товариства «Облтеплокомуненерго» (Геращенко В. М.), комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль»  ТОВ фірми «ТехНова» (Щербина О. Ю.), приватного підприємства «Спеціальна енергетична компанія» (Козлов В. О.) розробити та подати на погодження виконавчому комітету Чернігівської міської ради температурні графіки на опалювальний сезон 2018 – 2019 років.

11. Рекомендувати керівникам моторвагонного депо Чернігів, Чернігівського національного технологічного університету вжити необхідних заходів щодо заготівлі основного та резервного палива на зимовий період, привести у робочий стан котельне обладнання та інженерні мережі до початку опалювального сезону 2018 – 2019 років.

12. Деснянській (Грецький В. М.) та Новозаводській (Кузнецова-Молодчая Т. С.) районним у місті Чернігові радам:

12.1. До 15 вересня 2018 року спільно з управителями житлових будинків та/або підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг провести обстеження житлових будинків, що перебувають в управлінні підприємств, установ, організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків щодо готовності їх до експлуатації в осінньо-зимовий період, відповідно до розроблених графіків обстежень, та про результати інформувати управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

12.2. До 1 липня 2018 року провести уточнення закріплених територій за підприємствами і організаціями міста з метою наведення санітарного порядку і прибирання від снігу та довести до кожного керівника підприємства, установи, організації. Зведену інформацію із зазначенням дати повідомлення керівників надати відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення (Годун Г. В.) та комунальному підприємству «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради (Хрустицький В. А.).

13. До 1 жовтня 2018 року управлінню транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради (Рижий О. М.) спільно з транспортними підприємствами міста виконати заплановані заходи щодо підготовки підприємств і рухомого складу до роботи в осінньо-зимовий період.

14.  Фонду комунального майна Чернігівської міської ради (Єпінін О. Ю.), керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності, у разі необхідності, забезпечити доступ спеціалізованих підприємств міста до інженерних мереж, розміщених на територіях об’єктів комунальної власності для ліквідації аварійних ситуацій на цих мережах та їхнього технічного обслуговування.

15. Керівникам підприємств, установ і організацій міста незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості заготовити необхідний інвентар, інструменти, сипучі та інші протиожеледні матеріали для роботи взимку.

16. Міському оперативному штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років з 1 липня 2018 року щомісяця заслуховувати керівників підприємств і організацій міста про хід підготовки до зими комунального господарства, об’єктів соціальної сфери, будівельного комплексу та громадського транспорту міста.

17. Керівникам комунальних підприємств, управлінь та відділів Чернігівської міської ради до 15 вересня 2018 року надати управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради для узагальнення інформацію про готовність підвідомчих підприємств, організацій та закладів до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років.

18. До 1 жовтня 2018 року управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради (Куц Я. В.) звітувати про хід виконання заходів з підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.

19. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Черненка А.В.


    Міський голова                                                                                        В. А. Атрошенко     

 

    Секретар міської ради                                                                            М. П. Черненок 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!