Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 вересня 2017 р.

Рішення виконкому "Про внесення змін та доповнень до Положення про проведення повторного відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України та затвердження складу журі конкурсу"


УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

м. Чернігів

30 серпня 2017 року                                                                                                    № 396


Про внесення змін та доповнень до
Положення про проведення повторного
відкритого архітектурного конкурсу на
кращу проектну пропозицію щодо
спорудження Меморіалу Захисникам
України та затвердження складу журі конкурсу

 

Ураховуючи пропозиції представників громадських організацій міста та органів місцевого самоврядування, керуючись статтею 6 Закону України «Про архітектурну діяльність», Порядком проведення архітектурних та містобудівних конкурсів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 № 2137, виконком міської ради вирішив:

1. Внести зміни та доповнення до Положення про проведення повторного відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 6 червня 2017 року № 251 «Про оголошення повторного відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України», а саме:

1.1. Підпункт 2.2.1. пункту 2.2 викласти у такій редакції: «наповнення Меморіалу високодуховним та високоідейним змістом, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні та Воїнів загиблих в антитерористичній операції за цілісність та суверенітет України в неоголошеній російсько-українській війні на сході України».

1.2. Підпункт 2.2.2. пункту 2.2 викласти у такій редакції: «змістовне відображення вiдповiдними просторовими, технологічними, пластичними, художніми засобами подій Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України».

1.3. Підпункт 2.2.6. пункту 2.2 викласти у такій редакції: «обґрунтування доцільності/недоцільності розташування об’єктів монументального мистецтва».

1.4. Підпункт 2.2.9. пункту 2.2 викласти у такій редакції: «використання інноваційних технологій у структурі інформаційного забезпечення висвітлення історичних подій, яким присвячений Меморіал».

1.5. доповнити пункт 5.5. підпунктом 5.5.9. у такій редакції: «усі надписи та друковані матеріали однієї конкурсної пропозиції повинні виконуватися однією мовою відповідно до чинного законодавства України про мови». 

1.6. Підпункт 5.7.3. пункту 5.7 викласти у такій редакції: «створення громадського простору площі Героїв Небесної Сотні для потреб громади, яка повинна нести просвітницьке, виховне, етичне, патріотичне, духовне навантаження та забезпечити можливість зібрання великої кількості людей».

1.7. Підпункт 5.7.4. пункту 5.7 викласти у такій редакції: «збереження багатофункціональності простору площі Героїв Небесної Сотні (проведення урочистих зборів з метою вшанування пам’яті, офіційних церемоній, молебнів, організація дозвілля тощо), не переобтяжуючи міський простір меморіальною функцією».

1.8. Підпункт 5.7.5. пункту 5.7 викласти у такій редакції: «можливе роздільне розташування елементів Меморіалу присвячених подіям Революції Гідності і неоголошеній російсько-українській війні на сході України та пам’яті Героїв Небесної Сотні і Воїнів Героїв, які поклали свої життя за цілісність і суверенітет України».

1.9. Підпункт 5.7.6. пункту 5.7 розділити на два підпункти та викласти у такій редакції:

«5.7.6. демонтаж існуючого постаменту;

5.7.7. улаштування елементів Меморіалу із застосуванням води».

1.10. Підпункт 5.7.7. пункту 5.7 вважати підпунктом 5.7.8. та розділити його на два підпункти і викласти у такій редакції:

«5.7.8. комплексний благоустрій та озеленення території з можливістю видового розкриття Меморіалу з обох сторін проспекту Миру (допускається видалення окремих зелених насаджень або перенесення їх в інше місце при умові аргументації доцільністю загального вирішення Меморіалу);

5.7.9. забезпечення освітлення прилеглої території з вечірнім пiдсвiчуванням елементів Меморіалу».

1.11. доповнити пункт 5.7. підпунктом 5.7.10. у такій редакції: «використання інноваційних технологій у структурі інформаційного забезпечення висвітлення історичних подій, яким присвячений Меморіал».

1.12. Розділ 7 після пункту 7.7. доповнити новим пунктом такого змісту: «7.8. За результатами підбиття підсумків конкурсу розкриваються конверти з девізами тільки тих конкурсних проектів, які отримали премії. Конверти розкриває після підписання рішення журі відповідальний секретар конкурсу у присутності голови або заступника голови та не менш як двох членів журі».

У зв’язку з цим пункти 7.8. та 7.9. розділу 7 вважати відповідно пунктами 7.9. та 7.10.

1.13. Пункт 9.2. розділу 9 виключити.

2. Затвердити склад журі повторного відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України , що додається.

3. Прес-службі Чернігівської міської ради (Чусь Н. М.) оприлюднити це рішення згідно з чинним законодавством.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Ломаку О. А.


Міський голова                                                                              В. А. Атрошенко   

 

Секретар міської ради                                                                  М. П. Черненок 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!