Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 червня 2017 р.

Рішення виконкому "Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017 – 2018 років"


УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

м.Чернігів
6 червня  2017  року                                                                                      № 228


Про підготовку міського комунального 
господарства до роботи в осінньо-зимовий 
період 2017 – 2018 років


Згідно з підпунктом 1 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою своєчасної і якісної підготовки міського житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017 – 2018 років, виконавчий комітет Чернігівської міської ради вирішив:

1. Взяти до відома інформацію начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Куца Я. В. про плани підготовки міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017 – 2018 років.

2. Затвердити:

2.1. План заходів щодо підготовки житлового фонду, об’єктів комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2017 – 2018 років, що додається.
2.2 Склад міського оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2017 – 2018 років, що додається.

3. До 1 жовтня 2017 року керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: «Чернігівводоканал» (Малявко С. М.), «Чернігівське тролейбусне управління» (Лавренюк Д. О.), «Деснянське» (Пригара В. В.), «Новозаводське» (Морський В. І.), «ЖЕК-10» (Рогова О. Г.), «ЖЕК-13» (Прищеп В. М.); іншим надавачам послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителям багатоквартирних будинків, головам правлінь ОСББ; управлінням Чернігівської міської ради: освіти (Білогура В. О.), охорони здоров’я (Кухар В. В.), культури та туризму (Савченко О. Ф.):

3.1. Забезпечити готовність мереж водо-, теплопостачання і водовідведення житлових будинків та виробничих приміщень, закладів освіти, охорони здоров’я, культури до роботи в зимових умовах.

3.2. Вжити необхідних заходів щодо погашення заборгованості відповідними установами за спожиті газ, електроенергію, послуги водо-, теплопостачання, водовідведення та забезпечити оплату їхнього поточного споживання в повному обсязі.

4. До 1 жовтня 2017 року керівникам публічних акціонерних товариств: «Облтеплокомуненерго» (Геращенко В. М.), «Чернігівгаз»         (Ярова А. А.), комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова» (Щербина О. Ю.), приватного підприємства «Спеціальна енергетична компанія» (Козлов В. О.), Чернігівських міських електричних мереж (Кузнєцов О. В.) забезпечити готовність орендованих теплових, електричних, газових мереж, котелень, теплопунктів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Чернігова, до роботи в зимових умовах.

5. Комунальному шляхо-будівельному підприємству Чернігівської Чернігівської міської ради (Николенко В. М.) забезпечити готовність електричних мереж зовнішнього освітлення, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Чернігова, до роботи в зимових умовах.

6. Комунальним підприємствам Чернігівської міської ради: «Деснянське» (Пригара В. В.), «Новозаводське» (Морський В. І.), «ЖЕК-10» (Рогова О.Г.), «ЖЕК-13» (Прищеп В. М.), «АТП-2528» (Волок Р. В.), «Зеленбуд» (Старіков Р. М.), «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» (Куліш В. М.) забезпечити необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, запасних частин та піщано-соляної суміші на цей період, відповідно до діючих технічних нормативів для зимового прибирання міста.

7. Керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: «Деснянське» (Пригара В. В.), «Новозаводське» (Морський В. І.), «ЖЕК-10» (Рогова О. Г.), «ЖЕК-13» (Прищеп В. М.); іншим надавачам послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителям багатоквартирних будинків, головам правлінь ОСББ забезпечити виконання ремонту внутрішніх систем опалення, гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення (щитових), опалювальних печей, покрівель житлових будинків, відповідно до графіків поточного ремонту підприємств на 2017 рік.

8. Керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: комунального шляхо-будівельне підприємство (Николенко В М.), «Чернігівводоканал» (Малявко С. М.); публічних акціонерних товариств: «Облтеплокомуненерго» (Геращенко В. М.), «Чернігівгаз» (Ярова А. А.); комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова» (Щербина О. Ю.), приватного підприємства «Спеціальна енергетична компанія» (Козлов В. О.), Чернігівських міських електричних мереж (Кузнєцов О. В.), Чернігівської філії публічного акціонерного товариства «Укртелеком» (Коптель І.Г.):
8.1. Привести колодязі на інженерних мережах, що знаходяться у їхньому підпорядкуванні, у належний стан згідно з Державним стандартом України 3587-97, затвердженим і введеним в дію наказом Держстандарту України від 31 липня 1997 року № 441.
8.2. Забезпечити відновлення асфальтобетонного покриття вулиць, тротуарів та зелених зон у місцях проведення аварійних ремонтно-відновлювальних робіт. Прийом робіт здійснювати комунальним підприємствам Чернігівської міської ради: Муніципальна поліція (Хрустицький В. А.), «Зеленбуд» (Старіков Р. М.).

9. До 1 жовтня 2017 року комунальному підприємству «Зеленбуд» Чернігівської міської ради (Старіков Р. М.) забезпечити контроль за завершенням робіт щодо відновлення асфальтобетонного покриття вулиць, тротуарів та зелених зон у місцях проведення ремонтних і будівельних робіт.

10. Керівникам комунального шляхо-будівельного підприємства (Николенко В М.), «Чернігівських міських електричних мереж»                           (Кузнєцов О. В.), комунального підприємства „Чернігівське тролейбусне управління” Чернігівської міської ради (Лавренюк Д. О.) забезпечити розчистку зелених насаджень в охоронних зонах повітряних електричних ліній та у місцях проходження контактних мереж.

11. До 1 жовтня 2017 року керівникам: публічного акціонерного товариства «Облтеплокомуненерго» (Геращенко В. М.), комунального енергогенеруючого підрозділу «Чернігівська теплоелектроцентраль»                     ТОВ фірми «ТехНова» (Щербина О. Ю.), приватного підприємства  «Спеціальна енергетична компанія» (Козлов В. О.) розробити та подати на погодження температурні графіки на опалювальний сезон 2017 – 2018 років.

12. Рекомендувати керівникам моторвагонного депо Чернігів, Чернігівського національного технологічного університету вжити необхідних заходів щодо заготівлі основного та резервного палива на зимовий період, привести у робочий стан котельне обладнання та інженерні мережі до початку опалювального сезону.

13. Деснянській (Грецький В. М.) та Новозаводській                         (Кузнецова-Молодчая Т. С.) районним у місті Чернігові радам до 1 жовтня 2017 року:

13.1. Спільно з управителями житлових будинків та/або підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг провести обстеження житлових будинків, що перебувають в управлінні підприємств, установ, організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків щодо готовності їх до експлуатації в осінньо-зимовий період та надати інформацію управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради для узагальнення.

13.2. Провести уточнення закріплених територій за підприємствами і організаціями міста з метою наведення санітарного порядку і прибирання від снігу та довести до кожного керівника підприємства, установи, організації, зведену інформацію із зазначенням дати повідомлення керівників, надати відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради (Годун Г. В.).

14. До 1 жовтня 2017 року управлінню транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради (Горбань Ю. В.) спільно з транспортними підприємствами міста виконати заплановані заходи щодо підготовки підприємств і рухомого складу до роботи в осінньо-зимовий період.

15. Фонду комунального майна Чернігівської міської ради           (Єпінін О. Ю.), керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності, у разі необхідності, забезпечити доступ спеціалізованих підприємств міста до інженерних мереж, розміщених на територіях об’єктів комунальної власності для ліквідації аварійних ситуацій на цих мережах та їхнього технічного обслуговування.

16. Керівникам підприємств, установ і організацій міста незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості заготовити необхідний інвентар, інструменти, сипучі та інші протиожеледні матеріали для роботи взимку.

17. Міському оперативному штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2017 – 2018 років з 1 липня 2017 року щомісяця заслуховувати керівників підприємств і організацій міста про хід підготовки до зими комунального господарства, об’єктів соціальної сфери, будівельного комплексу та громадського транспорту міста.

18. Керівникам управлінь та відділів Чернігівської міської ради до     15 вересня 2017 року надати управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради для узагальнення інформацію про готовність підвідомчих підприємств, організацій та закладів до роботи в зимових умовах.

19. До 1 жовтня 2017 року управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради (Куц Я. В.) звітувати про хід виконання заходів з підготовки міського господарства в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

20. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Черненка А.В.


Міський голова В. А. Атрошенко

Заступник міського голови О. А. Ломако

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!