Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 вересня 2015 р.

Бюджет участі – 2015: прийом проектів завершено

У Чернігові завершилася кампанія прийому проектів громадян бюджету участі. Як повідомили у відділі зв'язків із громадськістю міської ради, всього подано 73 проектів. Більша частина з них пропонують використати кошти поточних видатків, менше – капітальних. Зокрема, масштабними проектами бюджету участі є проект "Комфортний Вал", що передбачає впорядкування зони відпочинку на стародавньому Дитинці сучасними антивандальними ліхтарями, лавами та смітничками; європейськими варто назвати проекти зі створення у місті майданчиків для вигулу собак; будівництва сучасного скейт-парку; а великим бажанням чернігівських дітей – "Фонтан дитячих мрій" у сквері навпроти "Мегацентру". Подано також проекти облаштування спортивних майданчиків, встановлення GPS-навігації у комунальному транспорті Чернігова тощо.

За словами заступника міського голови – начальника фінансового управління міськради Віктора Бистрова, який очолює робочу групу з впровадження бюджету участі, всі проекти цікаві і заслуговують на реалізацію.

"Я вдячний активним і небайдужим чернігівцям, які написали проекти та запропонували свої ідеї, як зробити Чернігів кращим, успішним, європейським", - сказав він.

Тепер проекти будуть перевірятися у структурних підрозділах міської ради, а потім виставлятися на загальноміське голосування, що відбуватиметься у бібліотеках та навчальних закладах Чернігова.

До Дня міста передбачається виділити спеціальний майданчик на Алеї Героїв, де б автори проектів мали змогу презентувати свою ідею та агітувати за неї. Адже розпочинається змагання між авторами проектів, чия ідея буде втілена наступного року за кошти бюджету участі.


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!