Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 серпня 2017 р.

Вибір адрес, за якими встановлюються павільйони на зупинках - результат компромісу


Фото № 1

Вибір адрес, за якими цього року в Чернігові встановлюються павільйони нового зразка на зупинках громадського транспорту, пов'язаний з тим компромісом, який досягнутий між міською владою і власниками нині існуючих торгових кіосків на зупинках. Адже Чернігів іде до того, щоби на оновлених зупинках торгівлі не було взагалі. Про це нагадав депутатам і громадськості Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час засідання 22-ї сесії міської ради 17 серпня. 

Приводом стало запитання депутата під час обговорення проекту рішення «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 листопада 2016 року «Про Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства Чернігова на 2017-2020 роки». А саме: чому нові зупинки ставляться не там, де найбільший трафік і є найбільша потреба, а ніби безсистемно і хаотично, іноді на зупинках з найменшою кількістю пасажирів?

Як вже повідомлялося раніше, навесні цього року міською владою із власниками МАФів був досягнутий компроміс, результатом якого став список перших 100 адрес, де нові зупинки з'являться у 2017-му. Тоді міський голова запропонував представникам бізнесу, які є сьогодні власниками різнокаліберних торгівельних споруд на зупинках, самостійно у своїй спільноті визначати щороку по 100 зупинок, де нові павільйони вже можна встановлювати. Але натомість за кілька років усі торгові комплекси мають бути їх власниками прибрані з зупинок на всій території міста. 

Після цього зупинки з кіосками в Чернігові можуть залишитися лише як одиничні виключення, на околицях міста, де інших пунктів торгівлі поблизу нема. Усі інші зупинки стануть вільним простором з прозорими павільйонами європейського зразка. 

У Чернігові загалом близько 460 зупинок громадського транспорту, приблизно на 150 з них зараз розташовуються кіоски для торгівлі. Серед них найбільш прибутковими для представників бізнесу є, природньо, ті зупинки, де найбільший трафік.  

 -          Якби не було цих МАФів, звісно, адресна програма встановлення нових зупинок і пріоритети були би зовсім іншими. Ми би йшли від центру, від найбільшого трафіку до найменшого. Втім, ідучи назустріч підприємцям, ми  розтягнули це «задоволення» приблизно на 4 роки. Тож сьогодні ставимо зупинки в тих місцях, де, можливо, і не найбільший трафік. Але все одно, і там пасажири мають бачити, що це зупинка громадського транспорту, - сказав міський голова. 

 

Фінансування 100 зупинок, запланованих на цей рік, виділяється у два етапи: на 59 кошти у бюджеті вже закладені, а на 41 – потрібно додаткове фінансування.

Як відомо, зараз у Чернігові прийнятий мораторій на виділення землі під нові МАФи і завершується розробка загальноміської "Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для підприємнийької діяльності", щоби впорядкувати розміщення МАФів у масштабах міста.  

 

 З цієї теми див. також:

 Цього року в Чернігові встановлять 59 нових зупиночних комплексів (адреси)

 Міська влада приведе зупинки громадського транспорту до єдиного формату



Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!