Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 травня 2017 р.

Депутати підтримали ремонт дороги на Кордівці


Фото № 1
Фото № 2

Дорогу до міського пляжу по вул. Береговій будуватимуть усе-таки для двостороннього руху, з тротуаром і велодоріжкою. Так вирішили депутати міської ради на сесії 25 травня після тривалих і досить бурхливих обговорень.

На початку цих обговорень у сесійному залі виступив інженер-проектувальник Віктор Петрушенко, представник фірми-проектувальника (ФОП Марич). Він повідомив, що їх проектна організація дослідила, чи є технічна можливість зробити інший варіант цієї дороги: розрахований на рух тільки в один бік і виїзд біля історичного музею.

Висновок такий: від «дамби» до історичного музею дороги з правом проїзду громадського транспорту зробити технічно неможливо. Причина: там є відрізок дороги у 223 м, де ширина – 5 м і менша. І по обидва боки проїжджої частини земля - приватизована.  У законний спосіб влаштувати там між парканами проїзд для мікроавтобусів громадського транспорту плюс  навіть мінімальний тротуар для безпеки пішоходів – не вийде.

На запитання одного з депутатів, чи можна зробити виїзд по іншій вулиці, повз «Колибу», проектант теж відповів негативно. Аргументація подвійна: там нестабільні ґрунти і вільна смуга також недостатньої ширини.

Запитання йому ставили як депутати, так і представники громадськості. Таким чином у ході дискусії в сесійному залі були конкретизовані та обговорені й усі інші аспекти ремонту дороги.

Отже:

Довжина ділянки дороги по вул. Береговій (від вул. І-ша Кордівка до перехрестя з вул. Олега Міхнюка), яка буде ремонтуватися – майже кілометр (999 м), ширина – 6,6 м для автомобільного руху, 2,25 м тротуар і 2 м велодоріжка.  Для більшої безпеки всіх учасників руху тротуар для пішоходів і велодоріжка розташовані по різні боки від автодороги. Між автомобільною дорогою і велодоріжкою – зелена зона шириною від 50 см до кількох метрів (там, де велодоріжка огинає дерева). Таким чином, загальна ширина, враховуючи всі смуги – 11,95 м.

Дерев при розширенні дороги спилюється 88, з яких 30 є аварійними. Замість них висаджується 176. Види дерев і їх нові місця – на розсуд КП «Зеленбуд», але перевага – узбіччю цієї дороги і смузі між проїжджою частиною та вело доріжкою. Вартість висадки нових дерев входить у вартість проекту.

Знаходження в заплавній зоні: проект передбачає спорудження дороги такої конструкції, яка може знаходитися в цій зоні і не «пливти».

Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах  – 16,6 млн грн. Кошторис проекту пройшов передбачену законодавством експертизу і підтверджений її висновком.

Суттєво, що плани капітального ремонту дороги враховують і перспективу добудови об’єкту незавершеного будівництва, який знаходиться біля неї. Як вже неодноразово публічно озвучував міський голова, будівельна організація нещодавно заявила про намір усе-таки завершити покинуту кілька років тому споруду майбутнього спортивного комплексу з басейном. Владислав Атрошенко сказав, що вітає ці наміри, бо будь-який довгобуд потрібно або закінчити, або знести. До завершення цього будівництва на відрізку до нього (він невеликий) буде покладений тільки «чорновий» асфальт. Остаточно покриття там буде робитися після добудови, але в рамках цього ж кошторису.

Як працюватиме автобусний маршрут, який продовжать майже до входу на пляж після ремонту дороги, буде вирішуватись пізніше з урахуванням пасажиропотоку. Депутати прийшли до висновку, що громадський транспорт там потрібен: адже пройти кілометр пішки легко для молодої людини, а літні або зі слабким здоров’ям через важку дорогу часто-густо просто не мають змоги користуватися міським пляжем взагалі.

Можливість ознайомлення з проектом: 16 травня проект оприлюднений на офіційному веб-порталі міської ради. Обговорення проекту проходило відкрито, не тільки в депутатських комісіях, а й на інших представницьких заходах у міській раді, в тому числі з громадськістю.

Логічним підсумком цього обговорення стало голосування депутатів.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що для нього ця дорога - спосіб забезпечити запит переважної частини громади міста. Десяткам тисяч чернігівців потрібно надати можливість комфортно добиратися на міський пляж. Тому рішення «за» - на користь усього Чернігова.

 

Вулиця Берегова зараз:




Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!