Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 грудня 2016 р.

Офіційну делегацію Центрального району міста Гомеля сьогодні приймали в Чернігові

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Сьогодні, 2 грудня,в Чернігівській міській раді відбулася зустріч заступника міського голови Ольги Хоніч та начальників управлінь міськради з офіційною делегацією адміністрації Центрального району міста-партнера Гомеля (Республіка Білорусь).

У складі офіційної делегації м Гомеля - заступник голови адміністрації Центрального району міста Гомеля Ольга Доценко, директор державної установи «Гомельський обласний комплексний центр олімпійського резерву» Сергій Кисельов, декан історичного факультету установи освіти «Гомельський державний університет ім. Ф. Скорини» Микола Мезга, директор комунального унітарного підприємства «ГомельОблтуріст» Інга Куриліна, заступник директора по концертній діяльності державної установи «Гомельська обласна філармонія» Олена Хозеева, завідувач відділом науково-просвітницької роботи та зв'язків з громадськістю державно історико-культурного закладу «Гомельський палацово-парковий ансамбль» Вікторія Заєць.

Розпочинаючи зустріч, заступник міського голови Ольга Хоніч від імені керівництва міста й усіх чернігівців щиро привітала гостей. Вона зазначила, що місто Гомель є і географічно, і ментально, і за родинними зв'язками - найбільш близьким Чернігову. Наші міста співпрацюють ще з 2001 року. Підприємства і навчальні заклади, творчі та спортивні колективи вже давно підтримують зв’язки між собою, обмінюючись досвідом.

Прикладами цих відносин є щорічна участь представників міста-партнера Гомеля у відкритті туристичного сезону в Чернігові, обмін прес-турами, участь організацій Чернігова в міжнародному економічному форумі та виставці-ярмарку «Весна в Гомелі».

-        Неможливо не згадати нашу багаторічну співпрацю в гуманітарній сфері. Гомельські команди, вже багато років беруть участь в Чернігівській відкритої лізі КВН і неодноразово ставали переможцями. Цікавим для молодих людей Гомеля є також участь в інтелектуальній грі «Віват інтелект». Сьогодні наші наймолодші гості з Гомеля змагаються в Чернігові в черговому раунді цієї гри. Пам'ятним для молодіжних активістів міста є участь міжнародному таборі молодіжного активу «Перехрестя», який щорічно проводиться в Чернігові.

У 2008 році був підписаний договір про співпрацю між Чернігівським національним педагогічним університетом ім. Т. Г. Шевченка та Гомельським державним університетом ім. Франциска З Корини. Викладачі та студенти нашого педагогічного університету брали участь в наукових конференціях, науково-методичних семінарах, які проходили в Гомелі. Спільним науковим результатом роботи вчених обох університетів є видання двох монографій (2014 рік), а також збірок наукових статей. У квітні 2016 року, наші молоді вчені взяли участь в конференції «Історичні шляхи білоруського народу і сусідів», які відбулися на базі університету імені Франциска Скорини.

Новим етапом такої співпраці є підписання Плану заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво в торгово-економічній, науково-технічній та культурно-освітній сфері між містами на період 2017-2018 роки, що відбулось 17 вересня цього року на святкуванні Дня міста Гомеля.

У програмі перебування делегації з Білорусі – робота кожного з гостей з колегами по напрямку його діяльності.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!