Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 жовтня 2016 р.

Європейський тиждень місцевої демократії


Фото № 1

У період з 11 по 15 жовтня у бібліотеках Чернігова проведені просвітницькі заходи до Європейського тижня місцевої демократії.

Так було відзначено загальноєвропейську ініціативу, яка сприяє максимальному поширенню інформації про демократичні засади нашої країни, роль демократії в становленні нашої держави на Європейському рівні,  роль місцевого самоврядування та громади в управлінні країною та містом.

«Європейський тиждень місцевої демократії» – це нова політична ініціатива Ради Європи, яка була ініційована Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейським комітетом з питань місцевої та регіональної демократії. Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав-членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі громадян у публічному житті на місцевому рівні.

На підтримку цієї ініціативи Ради Європи було видано Указ Президента України від 27 вересня 2007 р. № 922 «Про Європейський тиждень місцевої демократії». Основними цілями проведення Європейського тижня місцевої демократії в Україні було визначено:

підвищенню рівня обізнаності громадян європейських держав стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні.

- підвищення рівня обізнаності громадян європейських держав стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні;

- заохочення членів місцевих рад та державних службовців до участі у демократичному процесі на місцевому рівні з метою впровадження стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами;

- розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи та інформування громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії протягом одного або декількох днів є можливим проведення різноманітних заходів: розповсюдження інформації, дні відкритих дверей, дебати з представниками органів місцевої влади, конкурси, навчальні ігри тощо. Особлива увага традиційно приділяється залученню молодих громадян до суспільно-політичного життя на місцевому рівні, розвитку демократії участі тощо.

Вперше Європейський тиждень місцевої демократії в Україні було проведено 15 - 22 жовтня 2007 р. У більшості регіонів було успішно впроваджено ряд заходів, які сприяли залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої держави.


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!