Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 вересня 2016 р.

Депутати затвердили Програму профілактики злочинності на території м. Чернігова на 2016 – 2017 роки


Фото № 1

Депутати міськради на пленарному засіданні одинадцятої сесії Чернігівської міської ради прийняли Програму профілактики злочинності на території м. Чернігова на 2016 -2017 роки. Програма розроблена відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Закону України "Про Національну поліцію".

Метою Програми є підвищення координуючої ролі органів місцевого самоврядування в розв’язанні проблем боротьби зі злочинністю та її негативними наслідками, усунення передумов для вчинення правопорушень і забезпечення конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування у цій справі зусиль правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості й піднесення престижу Національної поліції України.

Протягом двох років у місті будуть проводитись заходи, серед яких системний аналіз стану правопорядку у місті, виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, а також вживання превентивних заходів для їх усунення.

Крім того, Програмою передбачено проведення оперативно-профілактичних заходів щодо виявлення та взяття на облік осіб, які зловживають спиртними напоями, займаються виготовленням самогону та інших спиртних напоїв, вживають наркотичні засоби або психотропні речовини, і, в першу чергу, серед молоді, для застосування до них заходів впливу згідно із законами України. Також здійснення контролю за дотриманням вимог законів та інших нормативно-правових актів щодо опіки, піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, вжиття заходів щодо запобігання дитячій бездоглядності, правопорушень серед дітей, соціальний патронаж щодо дітей, які відбували покарання у виді позбавлення волі. А також регулярне інформування громадськості щодо проведених заходів в рамках цієї Програми.

Більш детально з відповідним документом можна буде ознайомитись на офіційному сайті Чернігівської міської ради в рубриці «Нормативні документи».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради


Читайте також:

Депутати затвердили Програму профілактики злочинності на території м. Чернігова на 2016 – 2017 роки

Депутати Чернігівської міської ради направили Звернення до Прем’єр-міністра України

Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації

Чернігів львівського сміття приймати не буде

Депутати міської ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!