Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 вересня 2016 р.

Чернігів львівського сміття приймати не буде


Фото № 1

Сьогодні на початку пленарного засідання одинадцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання у відповідь на виступи кількох депутатів щодо "лівівського сміття" Чернігівський міський голова звернувся до депутатів і громадськості:

Владислав Атрошенко:

- По-перше - жодного автомобіля зі сміттям зі Львова у негласний спосіб, без дозволу депутатського корпусу та громади не було утилізовано в місті Чернігові. Я особисто, своїми очима вже читав такі свідчення, але вони неконкретні, тому що це нісенітниця. Жодних кулуарних домовленостей із Садовим не було.

Дійсно Львівський міський голова Андрій Садовий публічно на Асоціації міст України звернувся з цим проханням до всіх міських голів. Процедурно я не можу замовчувати це прохання, висловлене на офіційному заході.

Але вчора з цього питання в Чернігові не було ніяких голосувань і не приймалось ніяких рішень виконкому. Це питання було просто розглянуте як додаткове, були вислухані думки членів виконкому з цього приводу.

У мене була телефонна розмова з Андрієм Садовим з приводу вивозу сміття. Я сказав, що не можу прийняти таке рішення без відома громади.

Була домовленість, що ми переговоримо з лідерами фракцій до початку сесії, почуємо думки. І хочу заспокоїти представників громадськості та депутатів: на сьогодні це питання до порядку денного не вноситься.


Як відомо, прохання міського голови Львова на зібранні Асоціації міст України полягало в тому, щоби різні міста прийняли на свої сміттєзвалища хоча би по одній машині на день зі Львова протягом півтора місяця. Таким чином, Львів отримав би час для того, аби знайти вирішення проблеми зі сміттєзвалищем свого міста, яке зараз заблоковане.

Владислав Атрошенко запевнив депутатів і всіх чернігівців, що без згоди громади він дозволу на завезення львівського сміття в Чернігів не дасть.

Разом з тим, він просив депутатів утриматися від демонстративних політичних кроків, які могли б посіяти образи і ворожнечу між українськими містами.

Попри це, за наполяганням депутатів чотирьох фракцій міської ради – «Наш край», «Батьківщина», «Радикальної партії» і «Опозиційний блок» - на розгляд сесії був винесений проект рішення «Про заборону на прийняття та захоронення відходів». Документ забороняє комунальному підприємству «АТП-2528»  приймати на сміттєвий полігон відходи від будь-яких суб’єктів, які не віднесені до територіальної громади м. Чернігова або навколишніх сіл.

Наприкінці засідання сесії депутати проголосували «за» цей проект.

-        Сміття не буде завозитися зі Львова не внаслідок цього рішення, а враховуючи думку чернігівців, - прокоментував його прийняття Владислав Атрошенко.

 

Читайте також:

Міський голова дав доручення знайти нову ділянку для полігону сміття в Чернігові 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Читайте також:

Депутати затвердили Програму профілактики злочинності на території м. Чернігова на 2016 – 2017 роки

Депутати Чернігівської міської ради направили Звернення до Прем’єр-міністра України

Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації

Чернігів львівського сміття приймати не буде

Депутати міської ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!