Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 серпня 2016 р.

Чернігів відзначає 25-річчя Незалежності України

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

З Гімну України розпочалися на Красній площі Чернігова урочистості, присвячені 25-й річниці Незалежності України. 




В урочистих заходах взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народний депутат України Олександр Кодола, громадські активісти, волонтери, представники духовенства та жителі міста.

Для всіх присутніх була представлена трансляція урочистих заходів з Майдану Незалежності у Києві та вітальної промови Президента України Петра Порошенка з нагоди 25-річчя Незалежності України до українського народу. Ці події цьогоріч українці спостерігали одночасно у всіх обласних центрах країни.

Після цього урочисті заходи продовжились у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

У своїх привітаннях виступаючі відзначили, що 25 років тому Україна відбулась як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності. Втім і 25-у річницю своєї незалежності Україна змушена відвойовувати, виборюючи власні землі та відстоюючи права і свободи громадян.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч підкреслив, що становлення державності України – складний час, сповнений жорстокого протистояння, самовідданості, тяжких втрат та людських страждань, а також, славетних перемог. «Особлива пошана та вдячність тим людям, які встали сьогодні знову на захист нашої країни. У сучасній війні за незалежність поклали своє життя вже 147 чернігівців», - сказав він.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко зазначив, що сьогодні країна переживає мабуть найскладніші часи своєї історії, й завжди у тривожні для країни часи найкращі її сини та доньки ставали на захист її незалежності. Дух патріотизму сьогодні об’єднав наш народ і допоможе подолати всі труднощі на шляху розвитку нашої країни як самостійної та незалежної держави.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, вітаючи всіх присутніх, наголосив, що свято Незалежності - найбільше для будь-якої країни у світі.  У своєму зверненні він відзначив, що на шляху незалежності країна пройшла вже 25 років і далі йде дуже непростим шляхом від тоталітарної системи через економічні випробування - до демократичних свобод, людської гідності та європейських цінностей.

Владислав Атрошенко:

- Спостерігаючи сьогодні за урочистостями на Майдані Незалежності з екрану біля театру, я як українець, як громадянин своєї держави, був гордий за те, що українське військо сьогодні усвідомлює важливість своєї історичної місії і переповнене патріотичними почуттями, як і всі ми у цій залі. Воїни – справжні герої, і ми все життя будемо нести пам'ять про всіх загиблих за свободу і незалежність країни.

Втім, приклади героїзму сьогодні демонструють і мирні громадяни – учителі, лікарі, працівники культури і комунальних служб міста, які працюють у непростих умовах.  Адже всі здобутки і позитивні зміни у місті відбуваються завдяки спільній напруженій праці. Як міський голова я щиро вдячний кожному чернігівцю,  який любить своє місто і робить все від нього залежне для його кращого майбутнього.

Якщо всі ми об’єднаємо свої зусилля і спільною громадою постанемо пліч-о-пліч, ми подолаємо всі труднощі сьогодення та збудуємо сучасну, сильну європейську державу. Особисто я вірю в майбутнє нашого рідного міста, в майбутнє нашої країни, -  наголосив міський голова.

Після завершення урочистостей у театрі керівники міста та області, а також представники громадськості міста поклали квіти до стели загиблих за Незалежність України та Героїв Небесної сотні.

 Відзнаками Чернігівської міської ради нагороджені: 



Відео ТРА "Новий Чернігів"

 
























Відео ТРА "Новий Чернігів"


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!