Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 серпня 2016 р.

У Чернігівській міській раді відбулась традиційна педагогічна конференція

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігівській міській раді пройшла традиційна серпнева педагогічна конференція, під час якої підведені підсумки діяльності освітньої галузі у місті та визначені перспективні напрямки роботи на наступний навчальний рік. У конференції взяли участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник міського голови Ольга Хоніч, начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, керівники і представники усіх дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладів.

Принагідно Чернігівський міський голова привітав усіх присутніх з Днем Державного Прапора України й 25-ю річницею Незалежності України та підкреслив, що свято незалежності - це найголовніше свято для кожної країни. «Я вірю в краще майбутнє нашої країни і нашого міста», - наголосив він.

Міський голова у своєму виступі загалом позитивно оцінив підготовку закладів освіти до нового навчального року, деякі з них він відвідав особисто. «Як міський голова я бачу свій обов’язок у забезпеченні необхідних умов для здійснення навчально-виховного процесу»,- зазначив він.

Так, він зауважив, що серед пріоритетів міської влади – оснастити кожну аудиторію в навчальних закладах міста комп’ютерами, проекторами, мультимедійними дошками, без яких сьогодні неможливий успішний процес навчання у школах та підготовки конкурентоспроможних випускників.

Особливу увагу міський голова акцентував на наповнюваності класів у школах міста, яка на сьогодні становить 29-30 учнів. Це, на його думку, гранична кількість учнів у класі для нормального навчання дітей. З цього приводу він доручив освітянам знайти можливість розвантажити особливу переповнену школу № 35 на Масанах. Міський голова також розповів про перспективи будівництва нового дитячого садочка в цьому мікрорайоні. 

Владислав Атрошенко торкнувся також питання навчання у чернігівських школах 231 дитини внутрішньо переміщених осіб у зв'язку із складною ситуацією на Сході нашої країни. Він закликав вчителів врахувати їхні життєві обставини та психологічний стан. «На окрему увагу заслуговують школярі, батьки яких загинули в АТО, та діти учасників бойових дій. Саме від небайдужого ставлення викладачів залежить адаптація цих учнів та їх віра у власні сили», - підкреслив міський глолова.

Він також відзначив необхідність врахування найбільш гострих питань окремих навчальних закладів міста при формуванні міського бюджету на наступний рік. Зокрема, Владислав Атрошенко порушив питання щодо необхідності  доплати працівникам освіти, а також медичної галузі та сфери культури (загалом це 14 тис. осіб у місті) за рахунок міського бюджету. Втім, як зазначив міський голова, це необхідно робити усвідомлено, оцінивши реальні можливості бюджету на наступний рік.

Владислав Атрошенко привітав освітян Чернігова з наступаючим новим навчальним роком та побажав їм успіхів у вихованні молодого покоління – майбутнього нашої держави, а також поваги від учнів і їх батьків та родинного затишку. 

Детально про підсумки минулого навчального року та основні завдання на наступний розповів начальник управління освіти міської ради Василь Білогура. Він зазначив, що в рамках реалізації загальнодержавної освітньої політики, зокрема, нової концепції освіти в Україні, відповідні зміни відбуваються і на місцевому рівні.

Про основні проблемні питання та успіхи своїх навчальних закладів поінформували також представники шкіл та дитячих садочків міста, серед них зазначено наступні: проблема з нестачею підручників для 4-х та 7-х класів, необхідність придбання шкільного автобусу для всіх навчальних закладів міста, посилення морального виховання підростаючого покоління, важливість співпраці з батьками школярів та інші.

За вагомі здобутки на освітянській ниві кращі представники галузі отримали відзнаки.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну працю та вагомий особистий внесок в організацію і вдосконалення навчально-виховного процесу:

1. Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

– Лавриненко Лариса Олексіївна, завідувач Чернігівського дошкільного навчального закладу № 57 Чернігівської міської ради Чернігівської області;

– Лобода Олена Михайлівна, учитель економіки спеціалізованої загальноосвітньої школи № 2 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов міста Чернігова;

– Харченко Антоніна Геннадіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею № 15 міста Чернігова.               

 2. Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

  – Ніжинець Наталії Андріївні, учителю історії Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 33 Чернігівської міської ради Чернігівської області;

   – Саволєй Дар'ї Григорівні, учителю біології Чернігівського колегіуму № 11 Чернігівської міської ради Чернігівської області;

   – Хрол Наталії Петрівні, учителю інформатики загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів фізико-математичного профілю № 12 міста Чернігова.

 

Довідка:

Управлінню освіти Чернігівської міської ради підпорядковано 94 навчальні заклади міста (загальноосвітні навчальні заклади – 34, вечірні (змінні) школи – 1, навчально-реабілітаційні центри – 2, дошкільні навчальні заклади – 54, позашкільні навчальні заклади – 3.

Забезпечується фінансування також 7 професійно-технічних навчальних закладів Чернігова.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!