Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 серпня 2016 р.

Учасники боротьби за незалежність України 1989-1992 років нагороджені відзнаками Чернігівської міської ради

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Зустріч з учасниками боротьби за незалежність України 1989-1992 років відбулася 22 серпня в Чернігівській обласній державній адміністрації. Активістів зламу епох привітали з Днем Незалежності України голова ОДА Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. 

Розпочав захід голова облдержадміністрації Валерій Куліч, який привітав активних учасників національно-визвольного руху 1989-1992 років на Чернігівщині, громадських і культурних діячів і подякував присутнім за патріотизм, відданість та активну участь у державотворчих процесах, а також вагомий внесок у виховання національно свідомого молодого покоління.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко у своєму виступі наголосив на важливості діяльності чернігівських патріотів, які словом і ділом, ризикуючи бути заарештованими і ув’язненими тодішнім комуністичним режимом, вели невтомну боротьбу за народження суверенної і вільної від імперського гніту нової, незалежної, рівної серед рівних країн Європи і світу, Української держави.

З вітальним словом та найщирішими побажаннями до учасників зібрання звернувся і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко:

-  Найголовнішою метою Руху було здобуття незалежності України. Ми всі розуміємо, що це був вияв незламності духу української нації, її громадянської гідності. На той час перед вами стояли надскладні завдання: насамперед, зруйнувати тоталітарну імперію, звільнити український народ від впливу комуністичної ідеології, відродити почуття національної й громадянської гідності, патріотизму, поваги до своєї історії, мови, культури, - сказав він. – Але й сьогодні війна за суверенітет та територіальну цілісність нашої держави ще триває.      За останні два з половиною роки кожен з нас зрозумів справжню цінність свободи і незалежності. Сьогодні наша історична місія та спільна відповідальність перед нащадками – зберегти незалежність та територіальну цілісність України. 

Своїми спогадами про непрості роки боротьби поділився один із засновників та перший голова Чернігівської крайової організації РУХу за перебудову Валерій Сарана.

Керівники міста та області вручили відзнаки Кабінету Міністрів України, Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної та міської рад. Зокрема, Почесними грамотами Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

      За вагомий внесок у здобуття Україною незалежності, становлення української державності та з нагоди 25-ої річниці Незалежності України:

– Галковська Ганна Григорівна, вчитель Рудківської загальноосвітньої школи Чернігівського району;

– Соломаха Сергій Васильович;

За багаторічну сумлінну працю, активну просвітницьку діяльність та з нагоди Дня Незалежності України:

– Єрмак Володимир Олександрович, член Національної спілки журналістів України.

 Подяка Чернігівського міського голови за сумлінну працю, активну громадську діяльність та з нагоди 25-ої річниці незалежності України оголошена учасникам боротьби за незалежність України у 1989-1992 роках:

 – Ральченку Валентину Миколайовичу;

– Рейваховському Валентину Івановичу;

– Росстальному Віталію Миколайовичу;

– Чеху Івану Захаровичу;

– Шацькому Анатолію Олексійовичу. 

 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!