Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 квітня 2016 р.

Відбулася традиційна зустріч ветеранського активу Чернігова з міським головою


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Напередодні травневих свят та пам’ятних дат у Чернігівській міській раді відбулася традиційна зустріч ветеранського активу міста з Чернігівським міським головою.

Щороку така зустріч проходить у формі звіту очільника міста перед ветеранами, які можуть у присутності широкого загалу задати міському голові запитання, висловити свої зауваження або пропозиції.

Для того, щоб забезпечити максимально швидке реагування на звернення ветеранів, на зустрічі присутні також заступники міського голови та керівники структурних підрозділів міської ради, представники керівництва міського управління Пенсійного фонду, інших державних органів та установ обласного центру.

Цього року зустріч розпочалася з хвилини мовчання. Так було вшановано пам’ять чернігівця – офіцера Збройних сил України В’ячеслава Рогаля, який днями загинув в АТО під Маріуполем. Цим символічним жестом присутні пом’янули і всіх інших загиблих захисників Вітчизни.

Далі Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив щиру подяку ветеранам за їх подвиг і той приклад, яким вони є для всіх наступних поколінь. На жаль, сьогодні в місті залишилося тільки 406 учасників бойових дій у Другій світовій війні. З них у сесійну залу міської ради прийшли тільки троє ― Герард Олексійович Кузнєцов, Костянтин Васильвич Казіміров та колишня дівчина-партизанка Міля Аусівна Бреус.

Міський голова звернувся до них та всіх ветеранів зі словами поваги та теплими побажаннями. Від себе особисто та від усього керівництва міста він висловив готовність чути і по можливості вирішувати проблеми людей старшого покоління в Чернігові.

Розповідаючи ветеранам про найбільш важливі напрямки роботи міської влади сьогодні, Владислав Атрошенко підкреслив, що вся її діяльність є відкритою: «Навіть зараз із цього залу йде он-лайн-трансляція, все можна побачить і, головне, почути».

Також міський голова розповів про запроваджену в Чернігові систему електронних петицій, про рішення міської ради, яке дає початок земельним аукціонам замість неринкових механізмів передачі землі під комерційне будівництво, про майбутню транспортну реформу.

Говорячи про міський транспорт, Владислав Атрошенко повідомив, що місто планує, у відповідності й до світового досвіду, основним видом громадського транспорту в Чернігові залишити тролейбуси. Вони порівняно дешеві в експлуатації, великої місткості та в сучасних моделях мають низьку підлогу, що важливо для забезпечення рівних можливостей городянам з інвалідністю. І саме тролейбуси мають перевозити людей на найбільш завантажених і, відповідно, найбільш комерційно привабливих міських маршрутах.

― Парк тролейбусів у Чернігові, в основному, дуже зношений. Але місто сьогодні планує, не залучаючи кредитів, закупити 10 нових, ― сказав він. ― Очевидно, що нова техніка, яку куплено на кошти громади, має їздити по найбільш затребуваних маршрутах і возити найбільшу кількість людей».

Міський голова попросив ветеранів поставитися до зміни маршрутів з розумінням того, що закриття великих підприємств змінило в місті і транспортні потоки. У той же час, при становленні нових маршрутів міська влада приймає, узагальнює і враховує також і прохання городян. Там, де побажання слушні, рух транспорту коригується.

Далі Владислав Атрошенко говорив про необхідність наведення і підтримання в місті порядку ― як у прибиранні вулиць, так і в роздрібній торгівлі, розташуванні МАФів, зовнішньої реклами тощо. Місто має бути цивілізованим, чистим і зручним для всіх його жителів.

З цією метою зараз буде оновлюватись вуличне освітлення. Для центральної частини міста виділено кошти на нові економічні світлодіодні ліхтарі. Вивільнені натрієві лампи будуть розподілені так, щоб у Чернігові нарешті було освітлено всі без виключення вулиці, навіть віддалені приватного сектору.

Подальша розмова з ветеранами стосувалася питань щодо закладів охорони здоров’я, долі міських кінотеатрів, наведення порядку в місцях міських «довгобудів» і там, де роками за будівельним парканом так і не розпочате будівництво, пільгового проїзду, комунальних тарифів.

Також, зокрема, ветеранів цікавило, чи підлягає «декомунізації» пам’ятник Героям Сталінграду. Міський голова відповів, що не підлягає. Але це стела з металу, який з часом зазнав корозії. На думку спеціалістів, за своїм станом він вже потребує значного ремонту або заміни на інший пам’ятний знак.

Розмова Чернігівського міського голови з ветеранським активом була конструктивною і цікавою.

Наприкінці зустрічі Владислав Атрошенко висловив готовність проводити такі зібрання щоквартально.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!