Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 лютого 2016 р.

ДСНС України нагадує про обережність на водоймах: тонка крига!


Фото № 1
Фото № 2

Впродовж цього тижня по всій території України спостерігається подальше танення та руйнування льодового покриву на водоймах. За таких умов вихід на кригу та риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя та здоров’я людей. Проте, громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки і продовжують виходити на лід, що і стає причиною трагічних наслідків. Так, з початку року рятувальниками зафіксовано вже 30 випадків загибелі людей на водоймах, з яких 4 дитини.

Саме тому, з метою попередження виникнення надзвичайних подій на водоймах наразі у всіх регіонах країни тривають інформаційно-роз’яснювальні рейди. Під час таких заходів фахівці ДСНС України із залученням представників ЗМІ відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять з громадянами профілактичні бесіди, розповідають людям про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом. Крім того, рятувальники відвідують навчальні заклади країни, де проводять профілактичні уроки із дітьми щодо безпеки на льоду.

Так, впродовж цього тижня такі рейди та профілактичні уроки були проведені у Кіровоградській, Запорізькій, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Миколаївській, Хмельницькій, Донецькій областях.

Рятувальники розповідають та демонструють громадянам, як правильно надати допомогу у випадку, якщо людина провалилася під лід. Адже вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя.

Інформаційно-роз’яснювальні рейди проводитимуться й надалі з метою запобігання загибелі населення на водоймах та під час зимової риболовлі, навчання людей діям в умовах виникнення надзвичайних ситуацій. Інформація про подібні рейди публікуватиметься на офіційному сайті ДСНС України та в соціальних мережах.

За інформацією з сайту управління ДСНС у Чернігівській області

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!