Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 жовтня 2015 р.

У Чернігові відбулось обговорення пропозицій до Національної стратегії громадянського суспільства


Фото № 1

5 жовтня в м. Чернігові відбулося засідання за «круглим столом» «Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».

Захід проводився спільними зусиллями Адміністрації Президента України та Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту ОБСЄ «Вдосконалення Національної стратегії громадянського суспільства в Україні».

Подібні обговорення вже відбулися у Запоріжжі, Одесі, заплановані — у Тернополі, Львові, Харкові та Краматорську. Остаточну версію документа заплановано ухвалити 6 листопада на загальнонаціональному форумі в м. Києві.

Мета проекту — допомогти Україні на основі міжнародних стандартів та найкращих національних практик переглянути існуючу Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні щодо її законодавчого та інституційного вдосконалення. Нова Стратегія визначатиме основні напрямки та тенденції розвитку громадянського суспільства на період до 2020 року.

Учасників засідання привітав керівник департаменту взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Адміністрації Президента України Олександр Ярема, та зазначив, що становлення потужного, зрілого громадянського суспільства з розвиненими інститутами є одним із пріоритетів Стратегії.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван в свою чергу підкреслив, що інститути громадянського суспільства мають брати участь у прийнятті суспільно важливих рішень, здійснювати громадський контроль за діяльністю влади. В області регулярно проводяться консультації з громадськістю з важливих питань життєдіяльності регіону, надається інформаційна та організаційна допомога в реалізації проектів ІГС. Крім того, виділяються кошти на реалізацію інститутами громадянського суспільства суспільно корисних проектів та програм.

Під час заходу представлено пропозиції експертів робочої групи проекту, створеної за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, зокрема — концептуальні визначення громадянського суспільства, організації громадянського суспільства; структура, формат та зміст оновленої Стратегії; новели Стратегії щодо моніторингу, оцінки та звітування.

В обговоренні взяли участь представники облдержадміністрацій, райдержадміністрацій та громадськості з Чернігівської, Київської, Житомирської та Черкаської областей.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!