Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 серпня 2015 р.

Освітні заклади Чернігова готові до 1 вересня

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

В.Купріяненко поінформував, що в усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Чернігова до нового навчального року проведено поточні та капітальні ремонти. На ці потреби із міського бюджету витрачено цього року понад 4,1 млн грн.

У початковій школі №36 директор Ольга Ображей продемонструвала підготовку навчального закладу до 1 вересня: там за рахунок коштів міського бюджету здійснено капітальний ремонт покрівлі на суму 60 тис грн. Проведено поточні ремонти у класних кімнатах.

Директор закладу розповіла, що педколектив працює за інноваційними методиками і, як належить спеціалізованим школам, набір учнів здійснюється за тестуванням. "Діти мають показати свою обізнаність із навколишнім світом, виконувати завдання, що відповідають програмі дошкільних навчальних закладів", - зазначила О.Ображей. Також вона повідомила, що заклад впроваджує методику "школа сприяння здоров'ю" і навчання відбувається у русі. Школу відвідують 260 учнів 1-4 класів, набрано 2 класи першокласників (64 учні).

У школі №27, яка цього року відзначає своє 40-річчя, завершується ремонт ганку (з міського бюджету профінансовано понад 80 тис. грн). Також за літо відремонтовано покрівлю, у приміщенні школи замінено 100 вікон і 8 дверей. За словами директора Олени Піун, виконано ґрунтовні роботи з утеплення будівлі. Триває встановлення індивідуального теплопункту. Федерацією футболу України за ініціативи Ради регіонального розвитку цього літа встановлено футбольний майданчик зі штучним покриттям.

Міський голова О.Соколов підкреслив важливість подальшої реалізації програм з енергозбереження в освітніх закладах Чернігова, адже вони дозволяють не тільки економити кошти, але й створювати комфортні умови для навчання і виховання дітей.

Він зазначив, що співпраця із міжнародною організацією НЕФКО має позитивні результати для міста. Тим паче, що кредит надається під 3% річних у національній валюті. "Ми позичаємо гроші у гривні, віддаємо їх, і маємо право подавати документи на новий кредит, адже вже завоювали певну довіру", - зауважив міський голова.

У дитсадку №4 (завідувачка Олена Луговська) учасники прес-туру відзначили високий рівень доглянутості території та поспілкувалися із дошкільнятами. Всього у дитсадку працюють 14 груп, які відвідують майже 300 дітей, є дві групи для дошкільнят із вадами мови. Колектив дошкільного навчального закладу є постійним учасником і переможцем різноманітних конкурсів педагогічної майстерності.

Підбиваючи підсумки прес-туру, О.Соколов зазначив, що задоволений рівнем підготовки шкіл і дитячих садків до нового навчального року.

Довідка: У 2015-2016 навчальному році, за попередніми даними, у загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова навчатимуться понад 25 000 учнів. У школах обласного центру сформовано 99 перших класів, що на 7 більше, аніж торік.

У Чернігові функціонують 56 дошкільних (у т.ч. №15 – підвідомчий УМВС, 1 – приватний для дітей єврейської національності), 37 загальноосвітніх, 3 позашкільні навчальні заклади.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!