Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 травня 2015 р.

У ЗНО-2015 з української мови і літератури Чернігівщина продемонструвала результати кращі середніх по країні


Фото № 1
За результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови, що відбулося 24 квітня, майже 11% учасників з Чернігівщини показали високий рівень знань. Загалом по Україні таких випускників трохи більше 9%. На цьому сьогодні на засіданні прес-клубу «Ділове слово» акцентувала директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Для участі у зовнішньому оцінюванні у Чернігівській області зареєструвався 8441 учасник (у минулому році 8628 абітурієнтів). Трохи більше 96% взяли участь у тестуванні. Тест базового рівня складали 7232 особи, поглибленого — 902. При цьому серед робіт базового рівня, п’ять отримали 200-бальний результат.

— Чернігівщина має і абітурієнта, який набрав максимальну кількість тестових балів -104. Це випускниця з Ніжину. Проте, 23 абітурієнти припинили роботу над завданнями через порушення процедури. При додатковому огляді металошукачем при них було знайдено мобільні телефони та флешку, що забороняється правилами, — зауважила Світлана Сакаєва.

Результати цьогорічного ЗНО заносять і до шкільного атестату. Учасники, що з поважних причин не з’явилися на тестування, матимуть змогу випробувати свої сили під час додаткової сесії у червні. Інші, після подання відповідної заяви, складатимуть ДПА у школі.

У 12-бальну шкалу переведуть і результати тих, хто не подолав необхідного порогу для вступу до вишу. Таким чином школу закінчать усі.

Щодо непорозумінь з деякими завданнями Світлана Сакаєва зазначила, що цю проблему вже вирішено і відповіді на кілька спірних питань зарахували усім.


За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!