Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 квітня 2015 р.

«Скрепки», «штендери» і ланцюги прибиратимуть із Чернігова


Фото № 1

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради ухвалив рішення  про заборону розміщення виносних рекламних конструкцій  в обласному центрі.

Про це  після виконкому міськради повідомив керівник комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Артем Стах.

«Заборонити розміщення тимчасових виносних рекламних конструкцій на зеленій зоні, тротуарі, вздовж проїжджої частини та орієнтованих на сприйняття учасників дорожнього руху», - процитував він рішення  виконкому.

За його словами комунальне підприємство попереджає про те, що всі рекламні конструкції, які розміщуються на території міста, потребують отримання дозволу.

Відповідно до Закону України «Про рекламу» розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Останнім часом у місті виникла несприятлива ситуація з виносними конструкціями зовнішньої реклами – «скрепками», «штендерами», які розміщуються незаконно, не тільки в місцях розташування офісів їх власників. А також хаотично – в різних куточках міста, їх приковують до дерев, огорож, дорожніх знаків.

Виносні рекламні конструкції створюють перешкоди для руху пішоходів та людей з обмеженими можливостями, завдають незручностей мамам, які гуляють із візочками, заважають проведенню прибирання міста, створюють небезпеку травмування.

«Скрепки» та «штендери» розміщені незаконно і вважаються самовільно встановленими та підлягають обов’язковому демонтажу.

До Чернігівської міської ради та комунального підприємства неодноразово зверталися жителі міста зі скаргами, що виносні рекламні конструкції перешкоджають їм пересуватися вулицями міста та створюють загрозу травмування, псують зовнішній вигляд  вулиць.

Одне з таких звернень було заслухане під час зустрічі  з операторами рекламного ринку (відео за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=fYMK7Es_rGg).

Служба реклами комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста»  закликає суб’єктів господарювання працювати у правовому полі та встановлювати рекламні конструкції на території міста виключно на підставі дозволів.

Важливо, аби наше місто було безпечним та комфортним для усіх його мешканців.

Наразі  комунальне підприємство готує матеріали на розгляд комісії міськради щодо незаконно встановлених засобів реклами та їх демонтажу.

Усі суб’єкти господарювання мають самостійно демонтувати та прибрати з вулиць міста свої незаконні рекламні конструкції для запобігання їх примусового демонтажу.

Стягнення на тих, хто порушує місцеві правила благоустрою, будуть  накладатися відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про рекламу».

 

За інформацією КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!