Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 вересня 2014 р.

Міський голова вважає, що відставка виконкому дестабілізує життя Чернігова


Фото № 1

У Чернігові відставка виконкому дестабілізує нормальне життя міста. Про це під час прес-конференції у п'ятницю, 12 вересня, повідомив міський голова Олександр Соколов.

За його словами, відставка виконкому може порушити нормальну роботу міста, а загалом, припинить на час (до формування нового виконавчого органу міської ради) виділення матеріальної допомоги, у тому числі переселенцям та членам родин учасників АТО. Як уточнили у фінансовому управлінні міської ради, згідно з програмою надання матеріальної допомоги, у бюджеті 2014 року передбачено 210 тис. грн., за 8 місяців витрачено 150 тис. грн. Рішення про виділення коштів виконком приймав щомісяця.

Так само відставка виконкому негативно вплине на підготовку до позачергових виборів Верховної Ради України, оскільки оперативно потрібно приймати рішення щодо створення спеціальних дільниць та внесення змін у територіальні межі окремих виборчих дільниць через введення в експлуатацію нових будинків.

"Візитери не розхитають місто. Країна – у надзвичайній ситуацій, плести політичні інтриги – ні до чого", - сказав він. Керівник міста запевнив журналістів, що братиме участь у продовженні сесійного засідання.

Крім того, відповідаючи на питання про повідомлення щодо розслідувань кримінальних проваджень та можливого висунення обвинувачення, міський голова зазначив, що це ймовірний спосіб впливу.

"Якщо це важіль впливу, хай люди не помиляються, міський голова навряд чи стане слухняним", - пояснив О.Соколов.

9 вересня Чернігівська міська рада на позачерговій сесії для забезпечення якісних змін у владі, аналізуючи склад виконавчого комітету Чернігівської міської ради та результати його роботи припинила повноваження виконкому. З ініціативою проведення позачергової сесії міської ради виступила фракція ВО "Батьківщини".

Міський голова О. Соколов того дня відбув із гуманітарним вантажем у зону АТО й участі у засіданні сесії не брав.

 

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!