Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 квітня 2014 р.

Про роботу КП "Будинок книги"


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Комунальне підприємство "Будинок книги" здійснює роздрібну торгівлю книжковою та іншою друкованою продукцією, канцтоварами, продукцією для дитячої творчості, іграми та іграшками, а також, оптову торгівлю навчальною літературою.

Магазин поділено на 2 торгові зали: зал № 1 – художня та дитяча література і зал № 2 – універсальна та науково-технічна література й  канцелярські товари. Асортимент продукції складає близько 20 тис. найменувань. У минулому році 93 % продукції реалізовано за готівку, а 7 % - за безготівковий розрахунок. Кількість покупців за день становить приблизно 150-300 осіб.

У залі № 2 на початку 2014 року зроблено косметичний ремонт, частково придбано нові меблі, сьогодні триває заміна решти меблів, які потребують оновлення та приведення до естетичного вигляду.

За словами директора В'ячеслава Бєлогури КП "Будинок книги" постійно працює над вдосконаленням своєї роботи, пошуком нових шляхів для забезпечення розвитку підприємства та нарощування обсягів виробництва. Так, у 2013 році проведено роботу щодо оптимізації витрат підприємства, зокрема: переглянуті умови доставки товару за рахунок постачальника, відмова від ряду послуг, зменшена чисельність працівників. Змінені підходи до розрахунків за поставлені товари а саме: з відстрочкою платежу або за фактично реалізований товар.

У звітному періоді значно активізована співпраця з бібліотеками щодо поповнення бібліотечних фондів. Бібліотеки минулого року закупили книжок на суму понад 100 тис. грн. Також поповнено асортимент канцелярськими товарами і обсяги закупівель предметів канцелярії суттєво зросли.

Всі ці та інші заходи позитивно відобразились на результатах роботи підприємства, і вже у другому півріччі минулого року отриманий прибуток у розмірі 30 тис. грн. Позитивна динаміка зберігається й у поточному році.

КП "Будинок книги" бере активну участь у заходах, що проводяться у місті. Так, з метою популяризації читання та виконання соціально-просвітницької функції підприємство організовувало святкову торгівлю під час проведення загальноміського ярмарку та конкурсу квітів і плодів "Щастя краси", ярмарку до Дня міста. Крім того, відповідно до рішення Чернігівського міського голови підприємство брало участь у роботі шкільних базарів зі знижкою у цей період на всі товари шкільного асортименту.

У поточному році з нагоди 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка відбулась виставка-продаж творів Великого Кобзаря та іншої друкованої продукції, пов'язаної з його життям та творчістю. В асортименті було понад 50 різноманітних видань. Також, підприємство організувало святкову торгівлю 5 квітня під час відкриття туристичного сезону та 12 квітня під час проведення Великоднього ярмарку.

Зазначені заходи, вважає керівник, позитивно впливають на імідж підприємства і на збільшення кількості покупців.

У 2014 році підприємство планує продовжити роботу по розширенню асортименту товарів, облаштувати магазин навігацією для зручності покупців, встановити спеціалізовану вітрину для туристичної продукції.

 

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!