Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 червня 2019 р.

Перенесення зупинки, обмеження швидкості авто та нові знаки: рішення щодо покращення безпеки руху


Фото № 1
Фото № 2

У міській раді сьогодні, 10 червня, обговорили пропозиції щодо вдосконалення дорожнього руху у місті Чернігові, які надійшли від громадян, установ, правоохоронних органів. Розглядає ці звернення постійно діюча комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в м.Чернігові. 

Приміром, по вул.Київській пропонують перенести зупинку громадського транспорту "вул.Гонча". Існуюча розташована перед Чернігівським окружним адміністративним судом, який наразі реконструюють. І навпроти суду планується стоянка для авто. Під час обговорення виявилось, що для цього потрібно з'ясувати статус земельної ділянки, куди планується перенести зупинку, і як зміни вплинуть на роботу дощової каналізації та інше. Дане питання додатково вивчатимуть в Управлінні ЖКГ міської ради.

За зверненням Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження" на автодорозі, що веде від вул.Доценка до Центру повз спортивний майданчик школи №12, встановлять знаки обмеження швидкості та обладнають пішохідний перехід. Це робиться для безпеки пішоходів, особливо у зимовий період.

Члени комісії обговорили звернення патрульної поліції щодо заборони руху вантажного транспорту по всіх вулицях мікрорайону Бобровиця праворуч від вул.Шевченка - від вул.Озерної до вул.Липинської. З іншого боку, перевізники піску від Новоселівського кар'єру просили, навпаки, скасувати заборону руху вантажних авто на одній із доріг, яка, на їх думку, проходить по території Вознесенської сільської ради. Додатково стало відомо, що авто, які їдуть у кар'єр, часто викидають сміття на лузі. На це неодноразово скаржились місцеві жителі. Комісія вирішила уточнити у Вознесенської сільської ради щодо схему руху транспорту з піском від кар'єру до Чернігова, а далі вирішувати питання організації дорожнього руху. Крім того, на всіх з'їздах з вул.Шевченка у напрямі до Десни встановлять знаки "Рух вантажних транспортних засобів заборонено".

Частину питань після обговорення відправили на доопрацювання, приміром, щодо заборони стоянки вантажного транспорту по вул.Кільцевій неподалік розв'язки з проспектом Миру, заборони руху транспорту з проспекту Миру до вул.Мазепи через внутрішньо-квартальний проїзд та інші.

Додатково  комісія вирішила по вул.Святомиколаївській встановлять знак біля з’їзду на проспект Миру. Тут знаходиться пішохідний перехід, втім водії часто ігнорують заборону руху безпосередньо по переходу. Окрім знаку тут можуть встановити бар’єри з клумб.

Протокол засідання комісії буде оприлюднено у відповідній рубриці на сайті Чернігівської міської ради

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!