Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 січня 2019 р.

Владислав Атрошенко: все має свою ціну, у тому числі, й робота по прибиранню міста


Фото № 1
Фото № 2

Сьогодні, 15 січня, під час звіту про роботу КП «АТП-2528» за минулий рік міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що для успішного розвитку Чернігова дуже важливо, щоб усі користувачі вчасно сплачували за отримані комунальні послуги. Крім того, усі підприємства, відповідальні за прибирання міста, повинні докладати максимум зусиль для забезпечення чистоти і порядку. Окремо він подякував керівнику та всьому колективу КП «АТП-2528» за роботу, завдяки якій Чернігів виглядає не гірше за інші міста обласного значення.

Порівнюючи Чернігів із іншими містами, то благоустрій у нас завдяки зусиллям, зокрема, колективу КП «АТП-2528», на достатньому рівні. Чернігів виглядає не гірше інших міст обласного значення. Тому окрема подяка людям за гарну роботу. Але це також піднімає й планку відповідальності. Адже будь-яку роботу треба робити якісно, розумно, з найкращим результатом, але з мінімальними затратами. Для цього, зокрема, важливо щогодини відслідковувати прогнози синоптиків, щоб не допустити ситуації з неприбраним містом. Туристи не будуть їхати у смітник, у неприбране місто, не будуть залишати тут кошти.

З людьми також треба проводити роботу і пояснювати: все має свою ціну, у тому числі, й робота по прибиранню міста. Сьогодні спостерігається низька платоспроможність населення, але це - не проблематика міста. Хоча ми враховуємо цю ситуацію, ми намагаємося не встановлювати захмарні тарифи. Чистота у місті - це те, що стосується і бідного, і багатого.

Щоб ми не відставали від більш промислово розвинених міст, ми повинні сплачувати за послуги. У місті не має бути заборгованості по тарифам і по розрахункам між комунальними підприємствами та обслуговуючими компаніями, - сказав Владислав Атрошенко.

За словами начальника КП «АТП-2528» Руслана Волока, наразі найбільшу заборгованість зі сплати за послуги мають управління ЖКГ міськради, ТОВ «ТехНова», КП «Новозаводське» та ПАТ «Облтеплокомуненерго». Найвідповідальнішим є КП «Чернігівводоканал», яке наразі зовсім не має заборгованості.

Є борги і у населення - майже 2 млн грн. Але відтоді, коли почали видаватися окремі платіжки й люди напряму платять підприємству, то заборгованість стала дещо меншою. У порівнянні: станом на липень заборгованість була на рівні 5 млн грн (при нарахуванні 2,7 млн грн). Руслан Волок також зазначив, що тариф у Чернігові на даний час - найменший з-поміж інших міст України.

Міський голова доручив КП «АТП-2528» підготувати порівняльну таблицю щодо тарифу на послуги в інших обласних центрах. А також наголосив, що всі заборгованості по підприємствам повинні бути сплачені.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради 


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!