Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 червня 2018 р.

Для реалізації заходів з енергозбереження у Чернігові провели енергоаудити всіх лікарень

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Сьогодні, 18 червня, в Чернігівській міській раді презентували результати енергоаудитів будівель міських лікарень міста. У зустрічі взяли участь перший заступник міського голови Олександр Шевченко, заступник міського голови Ольга Хоніч, директор проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», GIZ  Грегор Брьомлінг, представник Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Ірина Савинкова. Також на заході були присутні представники закладів охорони здоров’я.

   

Вітаючи учасників заходу, Ольга Хоніч нагадала, що перший енергоаудит був проведений у міській лікарні №2 у грудні минулого року. Наразі на умовах співфінансування з Проектом проведені енергоаудити інших 46-ти будівель медичних закладів міста. За рахунок коштів Проекту проводилися також навчання адміністративного та технічного персоналу медичних закладів міста. 

За словами начальника управління економічного розвитку міста Людмили Максименко, Чернігів не вперше проводить енергоаудити бюджетних установ, зокрема, вже пройшли аудити закладів освіти міста – шкіл та дитячих садків. Їх результати були покладені в основу Програми "Підвищення енергоефективності в установах освіти м. Чернігова на 2015–2019 роки". Втім, лікарні – це досить складна система, яка потребує фахового підходу й у цьому місту допомагають фахівці компанії GIZ.

 

Проведення енергоаудиту необхідно для визначення шляхів економії енергоресурсів, коштів та створення комфортного мікроклімату в медичних закладах. За результатами складених звітів всіх закладів бюджетної сфери експертами GIZ спільно з містом будуть визначені найбільш ефективні заходи, що реалізовуватимуться як демонстраційні.

Довідково:

Учасниками проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що впроваджується компанією GIZ, є два українські міста - Чернігів і Суми.

Вартість енгергоаудитів у Чернігові, виконаних на умовах співфінансуванння з Проектом – 516 тисяч грн, з них кошти GIZ– 361 тис. грн, міського бюджету – майже 155 тис. грн.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!